Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Dijk heeft gemiste strafschop met Oranje verwerkt

Van Dijk heeft gemiste strafschop met Oranje verwerkt

BIRMINGHAM (ANP) - Het leven gaat verder, zei Virgil van Dijk maandag bij Viaplay als antwoord op de vraag of hij al over de uitschakeling via strafschoppen tegen Argentinië op het WK voetbal heen was. Van Dijk miste in de kwartfinales de eerste penalty, waarna ook Steven Berghuis niet wist te scoren vanaf de stip en Oranje ten onder ging.

"Ik heb twee dagen niet kunnen slapen na die wedstrijd", vertelde Van Dijk, kort nadat hij met Liverpool Aston Villa had verslagen (1-3) in de Premier League. De Nederlandse verdediger had ook nog een doelpunt meegepikt. "Die teleurstelling was logisch. Je bent er zo dichtbij, ook nog na een 2-0-achterstand. Helaas mis je dan zo'n belangrijke penalty. Dat doet heel veel pijn, Ik heb een heel zware avond en nacht gehad."

Van Dijk vertrok vervolgens met zijn gezin op vakantie. "Ik heb me even afgesloten van de voetbalwereld en genoten van mijn gezin. Dat is het allerbelangrijkste in het leven."

Meer uit Voetbal

Voetbalsters FC Twente laten ook tweede kans op landstitel liggen

SITTARD (ANP) - De voetbalsters van FC Twente zijn er opnieuw niet in geslaagd de landstitel veilig te stellen. Het elftal van coach Joran Pot verloor met 2-0 bij Fortuna Sittard en zag nummer 2 Ajax kort voor tijd PSV met 2-1 verslaan. Met nog één speelronde te gaan, is de voorsprong van FC Twente op Ajax nog 2 punten.

8 minuten geleden
Deschamps vindt poule met Oranje op EK 'zware groep'

PARIJS (ANP/AFP) - De voetbalfans in Frankrijk moeten niet denken dat hun land zich komende zomer bij het EK zomaar voor de finale plaatst. Dat zegt bondscoach Didier Deschamps in een interview met het Franse persbureau AFP. De verliezend WK-finalist van 2022 geldt in Duitsland als belangrijke toernooifavoriet.

34 minuten geleden
Borussia Dortmund start met Maatsen en houdt Malen op bank

DORTMUND (ANP) - Borussia Dotrmund begint met Ian Maatsen aan de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. De 22-jarige Nederlandse linksback, verhuurd door Chelsea, staat om 21.00 uur aan de aftrap in een volgepakt Signal Iduna Park.

46 minuten geleden
Keeperstrainer Achterberg na vijftien jaar weg bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Achterberg stopt na vijftien jaar als keeperstrainer van Liverpool. De 52-jarige Nederlander is toe aan een nieuwe uitdaging, meldt hij op de website van de Engelse topclub.

1 uur geleden
Van der Linden volgt Van Mosselveld op als directeur RKC

WAALWIJK (ANP) - Willem van der Linden is de nieuwe algemeen directeur van RKC Waalwijk. De 55-jarige Brabander volgt de naar FC Groningen vertrekkende Frank van Mosselveld op.

2 uur geleden
Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

ARNHEM (ANP) - "Clubliefde bestaat nog, ook in het betaalde voetbal", lacht John van den Brom als hij om zich heen kijkt op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Ik loop hier nu twee uur rond en het voelt weer als vanouds. Dit is Vitesse."

3 uur geleden
PSV'er Dest bevestigt dat voorste kruisband is afgescheurd

EINDHOVEN (ANP) - PSV'er Sergiño Dest bevestigt dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. "Dat was heel lastig voor mij om te horen. Ik zal er voor een langere periode uit zijn", aldus de linkervleugelverdediger op de clubkanalen van PSV.

4 uur geleden