Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Valk: bijna alle hotels helpen Oekraïense vluchtelingen

Van der Valk: bijna alle hotels helpen Oekraïense vluchtelingen

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 75 vestigingen van Van der Valk zijn betrokken bij initiatieven om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Dat zegt een woordvoerder van de hotelketen. Zo worden in sommige hotels vijftien tot twintig kamers voor een aantal dagen of weken beschikbaar gesteld.

In sommige hotels van Van der Valk zijn zaalruimtes omgevormd tot een soort woonkamers om vluchtelingen extra ruimte te geven. Volgens hem worden de hotels veelal gebruikt als doorstroomlocaties omdat gemeentes zoeken naar plekken waar mensen langer kunnen blijven. Het is dan ook lastig om aan te geven hoeveel vluchtelingen het bedrijf in totaal opvangt. Daarnaast ondersteunt het bedrijf ook diverse particuliere opvanginitiatieven.

Accor, het concern achter hotelketens als Ibis, Novotel en Mercure, laat weten onder meer in Nederland slaapplekken aan te bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Het bedrijf zegt niet hoeveel dat er zijn.

NH Hotels laat weten in sommige van zijn hotels Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Het bedrijf wil verder geen details verstrekken om de privacy van gezinnen te respecteren. Postillion Hotels liet vorige week weten de mogelijkheden tot opvang nog te inventariseren maar was woensdag niet bereikbaar voor een update.

Fletcher Hotels maakte al eerder bekend kamers gereed te maken voor vluchtelingen uit Oekraïne. Hoeveel het bedrijf er op dit moment opvangt, is niet bekend. Eind vorige week was Fletcher met bijna alle veiligheidsregio's in gesprek over de opvang.

Meer uit Financieel

Schiphol wordt opgeknapt met 'inhaalslag' van 3 miljard euro

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol wil de komende jaren 3 miljard euro investeren in onderhoud en vernieuwing van de luchthaven. Dat geld gaat onder meer naar de bagagekelder, looppaden, klimaatsystemen en vliegtuigopstelplaatsen. De luchthaven acht de investeringen "noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen die Schiphol wil bieden aan medewerkers, reizigers en luchtvaartmaatschappijen".

1 uur geleden
Ajax verliest op hoger geopend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Ajax verloor maandag in de openingsminuten van de beurzen op het Damrak 0,5 procent. Beleggers verwerkten de jaarcijfers van voetbalclub Ajax die vlak voor het weekend werden gepubliceerd. Het is erg onrustig bij de beursgenoteerde club uit Amsterdam, vooral vanwege de in opspraak geraakte en recent ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

1 uur geleden
Ondernemers met sjoemeldiesels eisen schadevergoeding

ZOETERMEER (ANP) - Bedrijven die jarenlang in bestelbusjes rondgereden hebben met sjoemelsoftware eisen een schadevergoeding van autofabrikanten. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is een samenwerking aangegaan met Dieselgate.com om de claims van ondernemers te verzamelen. Dat platform heeft uitgezocht dat er bij de achterban van TLN waarschijnlijk tienduizenden van deze vervuilende auto's met gemanipuleerde systemen zijn of zijn geweest.

2 uur geleden
Onderzoek: salariskloof tussen mannen en vrouwen is gegroeid

BREUKELEN (ANP) - Het verschil tussen wat mannen en vrouwen gemiddeld verdienen, is de afgelopen twee jaar groter geworden. Dat melden platform Intermediair en de Nyenrode Business Universiteit op basis van tweejaarlijks onderzoek. Was het verschil in salaris in 2021 nog 5 procent, de loonkloof is dit jaar gestegen naar 7,4 procent.

2 uur geleden
Beleggers op Damrak verwerken jaarcijfers van onrustig Ajax

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat op de eerste dag van een nieuwe beursweek onder meer uit naar Ajax. De beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub kwam na het sluiten van de beurs voor het weekend met zijn jaarcijfers. Daaruit kwam naar voren dat Ajax, ondanks tegenvallende sportieve resultaten, 39 miljoen euro winst heeft gemaakt. Daarnaast maakte de club bekend dat accountants- en advieskantoor KPMG onderzoek gaat doen naar de rol en belangen van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

2 uur geleden
Nevi: grootste achteruitgang Nederlandse industrie sinds mei 2020

ZEIST (ANP) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie laat de grootste achteruitgang zien sinds mei 2020, meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). Volgens de maandelijkse peiling van de organisatie zijn zowel de productieomvang als het aantal nieuwe orders afgelopen maand flink gedaald. Veel ondernemingen verlengen tijdelijke contracten nu ook niet meer.

3 uur geleden
Jongeren kopen massaal caravans en campers

UTRECHT (ANP) - Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent, in de categorie 26 tot en met 35 jaar gaat het om een toename van 35,5 procent. Het totale aantal van dit soort kampeermiddelen in Nederland groeide in deze periode met 7 procent, meldt de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

9 uur geleden