Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Vaart: Van Gaal ideale man om Ajax te redden

Van der Vaart: Van Gaal ideale man om Ajax te redden

AMSTERDAM (ANP) - Rafael van der Vaart ziet Louis van Gaal als ideale man om Ajax uit een crisis te loodsen. De oud-voetballer sprak zondag met de voormalig bondscoach van Oranje. "Zijn hart huilt, zoals hij vanmiddag heeft gezegd", zei Van der Vaart bij het programma Studio voetbal van de NOS. "Maar zijn gezondheid laat het niet toe om een fulltime job te hebben. Dus in principe is dat een nee. Maar hij kan zeer zeker advies geven. Hij heeft verstand van voetbal. In mijn ogen is hij op dit moment de ideale man om Ajax te redden."

Bij Van Gaal werd in 2020 een agressieve vorm van prostaatkanker geconstateerd. Toch was hij eind vorig jaar bondscoach van Oranje op het WK in Qatar. Hij is onlangs opnieuw geopereerd. Van Gaal bekeek zondag het duel tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. Dat duel werd na een klein uur gestaakt nadat er herhaaldelijk vuurwerk op het veld was gegooid.

Meer uit Voetbal

Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

59 minuten geleden
Oranje-opponent Oostenrijk op EK zonder Schlager

LEIPZIG (ANP/DPA) - Oostenrijk kan op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland niet beschikken over Xaver Schlager. De 26-jarige middenvelder van RB Leipzig heeft een scheur in een knieband en staat na een operatie zeker een half jaar aan de kant.

2 uur geleden
Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

3 uur geleden
Burnley na nederlaag dichterbij degradatie uit Premier League

BURNLEY (ANP) - Het wordt voor Burnley steeds lastiger om zich in de Premier League te handhaven. De ploeg van trainer Vincent Kompany ging kansloos onderuit in het thuisduel met Newcastle United (1-4).

3 uur geleden
Malen draagt met treffer bij aan zege van tweede keus Dortmund

DORTMUND (ANP) - Donyell Malen heeft met een doelpunt bijgedragen aan een thuiszege van Borussia Dortmund op FC Augsburg (5-1). De aanvaller maakte de tweede treffer van zijn ploeg.

3 uur geleden
Arsenal verstevigt koppositie met thuiszege op Bournemouth

LONDEN (ANP) - Arsenal blijft voorlopig koploper in de Premier League. De club uit Londen, in 2004 voor het laatst kampioen, won ook het thuisduel met Bournemouth (3-0). Bukayo Saka benutte een strafschop en Leandro Trossard en Declan Rice troffen in de tweede helft doel.

5 uur geleden
Trainer Schmidt is niet beschikbaar voor Bayern München

LISSABON (ANP/DPA) - Roger Schmidt heeft geen interesse in de functie van hoofdtrainer van Bayern München. "Ik ben niet op de markt", vertelde de voormalig coach van PSV vlak voor de training van zijn huidige club Benfica aan verslaggevers. "Ik sta hier tot 2026 onder contract en wil niet eerder weg."

6 uur geleden