Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Sar verwacht geen nieuwe centrale verdediger bij Ajax

Van der Sar verwacht geen nieuwe centrale verdediger bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Edwin van der Sar verwacht niet dat Ajax zich in de laatste dagen van de transferperiode nog gaat versterken met een centrale verdediger. De Amsterdamse club nam afgelopen maand afscheid van Daley Blind en Lisandro Magallán. Ahmetcan Kaplan mist de rest van het seizoen vanwege een knieblessure.

Ajax benaderde eerder deze maand Leonardo Balerdi, maar de Argentijnse verdediger gaf de voorkeur aan een langer verblijf bij Olympique Marseille. Trainer Alfred Schreuder hoopte dat hij er nog een andere centrale verdediger bij zou krijgen. De coach uit Barneveld werd donderdag echter ontslagen na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1).

Volgens Van der Sar heeft het uitblijven van een centrale verdediger niets te maken met het vertrek van Schreuder. "Met elkaar, de trainer en het technisch management, bepalen we welke spelers er zijn, welke gaten er zijn en of er de komende dagen nog wat gebeurt of niet. Ik denk niet dat er nog een verdediger bij komt."

Overmars

Ajax heeft nog geen opvolger gevonden voor de vertrokken Marc Overmars, de directeur voetbalzaken die vorig jaar vanwege grensoverschrijdend gedrag is vertrokken. Ook is de club nog op zoek naar een technische man voor de raad van commissarissen, na het vertrek van Danny Blind.

Van der Sar gaat niet helemaal mee met de stelling dat er in de top van Ajax op dit moment te weinig ervaren mensen met veel verstand van voetbal rondlopen. "Dan onderschat je Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, die deze functie ook heeft uitgeoefend bij Vitesse en sc Heerenveen", zei hij over de technische managers van de huidige nummer 5 van de Eredivisie. "Maar dat we er niet florissant voorstaan is duidelijk."

Heitinga

De hoogste prioriteit voor Ajax is nu de komst van een nieuwe trainer. De club speelt met de gedachte om John Heitinga, de coach van Jong Ajax, door te schuiven naar de technische staf van het eerste elftal. Van der Sar wil ook snel een opvolger voor Schreuder aanstellen. Hij houdt voorlopig alle opties open. "Het kan iemand voor de korte of lange termijn worden", zei de directeur die zelfs niet uitsluit dat de opvolger van Schreuder zondag al tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior op de bank zit.

Ajax versterkte zich deze transferperiode al wel met Gerónimo Rulli. De Argentijnse doelman kwam over van Villarreal.

Meer uit Voetbal

Internazionale in Serie A veel te sterk voor Frosinone

FROSINONE (ANP) - Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Frosinone met ruime cijfers gewonnen. De kampioen van Italië was met 5-0 te sterk voor de laagvlieger uit de Serie A. Frosinone staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie.

1 uur geleden
Topscorer Guirassy schiet VfB Stuttgart langs FC Augsburg

AUGSBURG (ANP) - VfB Stuttgart heeft in de Duitse voetbalcompetitie een 1-0-overwinning behaald bij FC Augsburg. Topscorer Serhou Guirassy maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer zijn 26e doelpunt van het seizoen.

1 uur geleden
Lukkien en Robben genieten van promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien genoot na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-0) volop van het feestvierende publiek op het veld en op de tribunes. Het doel om na de degradatie direct terug te keren naar de Eredivisie werd na een moeizaam begin van het seizoen toch nog gerealiseerd.

1 uur geleden
FC Emmen en NAC Breda plaatsen zich voor play-offs om promotie

EMMEN (ANP) - FC Emmen en NAC Breda hebben zich tijdens de laatste speelronde van de eerste divisie geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse ploeg won met 2-1 van De Graafschap en de Brabanders hadden genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij TOP Oss.

1 uur geleden
Willem II pakt ook titel in Keuken Kampioen Divisie

TILBURG (ANP) - Willem II is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers van coach Peter Maes stelden een week geleden al promotie naar de Eredivisie veilig met een gelijkspel bij FC Dordrecht. Willem II won de laatste wedstrijd in eigen huis met 3-2 van Telstar.

2 uur geleden
FC Groningen verslaat concurrent Roda JC en promoveert

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is er in geslaagd om na de degradatie van vorig seizoen direct terug te keren in de Eredivisie. Tijdens de laatste speelronde werd concurrent Roda JC met 2-0 verslagen, waardoor de Groningers plek twee overnamen van de Limburgers.

2 uur geleden
Mbappé kondigt afscheid aan bij Paris Saint-Germain

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé heeft in een videoboodschap zijn afscheid aangekondigd bij Paris Saint-Germain. De Franse sterspeler komt zondag voor eigen publiek voor het laatst in actie, in het competitieduel met Toulouse.

3 uur geleden