Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Sande leidt met hattrick grote thuiszege ADO Den Haag in

Van der Sande leidt met hattrick grote thuiszege ADO Den Haag in

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag heeft de fans verwend met een ruime thuisoverwinning op Jong FC Utrecht. De nummer 4 in de Keuken Kampioen Divisie won met 6-0. De ploeg van trainer Darije Kalezic kende in Jort van der Sande de grote uitblinker. Hij maakte in de eerste helft een hattrick en leverde de assist voor de goal van Joel Ideho. In de tweede helft vielen nog eens twee treffers.

FC Emmen handhaafde zich op de derde plaats dankzij een 1-0-zege op Jong PSV. De treffer kwam op naam van Rui Mendes. De ploeg van trainer Fred Grim heeft evenveel punten (32) als Roda JC, maar een slechter doelsaldo. Koploper is Willem II met 35 punten.

FC Groningen klom naar de elfde plek door met 5-0 te winnen bij Jong AZ. Jorg Schreuders, Luciano Valente, Romano Postema, Radinio Balker en Thom van Bergen waren de doelpuntenmakers.

Onbespeelbaar

ADO Haag speelde niet eens heel veel beter dan Jong FC Utrecht, maar het had Van der Sande in de ploeg. De aanvaller steeg boven zichzelf uit. Na een klein kwartier opende hij de score door een met Henk Veerman opgezette combinatie zelf af te ronden met een raak schot. In de 37e minuut kopte hij de bal uit een voorzet van Lasse Vigen Christensen hard in het doel van de tegenstander. Een minuut later gaf hij de voorzet waaruit Ideho scoorde. Van der Sande zorgde zelf weer voor de 4-0. Hij controleerde een lange bal van achteren op de borst en haalde feilloos uit. In de tweede helft bouwden Daryl van Mieghem en Malik Sellouki de Haagse score verder uit.

Jong Ajax won met 4-1 van Helmond Sport, FC Eindhoven tegen TOP Oss bleef 0-0. De wedstrijd tussen De Graafschap en FC Dordrecht werd afgelast, omdat het veld in stadion De Vijverberg door de vele regenval onbespeelbaar was.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden