Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel voelt zich '100 procent' na noodgedwongen pauze

Van der Poel voelt zich '100 procent' na noodgedwongen pauze

'S GRAVENWEZEL (ANP) - Met een goed gemoed stapt Mathieu van der Poel woensdag op de fiets voor Dwars door Vlaanderen, zijn eerste koers dit jaar op West-Europese bodem. De rugproblemen zijn nooit weg maar hinderen hem, zo ervoer hij de afgelopen week in Italië, niet. Met zondag de Ronde van Vlaanderen op het programma zijn er nauwelijks twijfels over de vorm. "Zoals ik het nu zie, zal ik zondag 100 procent zijn."

Het ging vaak over zijn rug, het afgelopen jaar. Van der Poel bleek een structureel probleem te hebben, dat losstond van zijn val tijdens de olympische mountainbikerace. De klachten gingen verder terug, van voor de Tour de France zelfs waarin hij een kleine week de gele trui droeg. In het najaar won hij nog bijna de uitgestelde editie van Parijs-Roubaix, maar het veldritseizoen werd kort na kerst afgebroken. De rug had vooral rust nodig. "Ik focus me nu meer op stabiliteit, met fitness bijvoorbeeld. Daardoor zit ik wel eens een uurtje korter op de fiets."

Terwijl het peloton zich in koersen in gang zette, stapte Van der Poel (27) voorzichtig weer op de fiets. In Spanje, tijdens trainingen, ging het zo goed dat hij zijn doelen steeds bijstelde. "In eerste instantie dacht ik niet dat ik de Vlaamse klassiekers zou halen. Ik richtte me al een beetje op de Waalse koersen, maar ik verbeterde zo snel dat ik erin begon te geloven."

Supergoed gevoel

Plots meldde zijn ploeg Alpecin-Fenix dat Van der Poel half maart in de Wielerweek Coppi e Bartali zijn rentree zou maken. Niet veel later volgde zelfs de aankondiging dat het Milaan-Sanremo zou worden. Nog zonder ambitie om voor de winst te gaan, maar hij werd keurig derde en mopperde zelfs dat er meer had ingezeten. In 'Coppi e Bartali' volgde ritwinst "op z'n Van der Poels", na een dag van aanvallen.

Het gevoel is "supergoed" vertelde hij dinsdag in een zoommeeting met de internationale pers. "Maar een zekerheid dat het dan ook gaat lukken heb je niet." Dwars door Vlaanderen won hij in 2019, de Ronde van Vlaanderen het jaar erop, toen het publiek vanwege corona niet meer welkom was. "Ik heb het in Italië al weer ervaren. Het is zo veel fijner te koersen met publiek."

Het mijden van wedstrijden, zowel in de cross als op de weg, heeft hem tijd gegeven. "Ik denk dat dit daardoor zelfs een van mijn betere voorbereidingen is geweest. Ik kan alleen maar tevreden zijn met hoe het gaat. Met dit gevoel ga ik vol vertrouwen de klassiekers in. Ik zal ook zondag rijden om te winnen."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden