Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel voegt zich bij recordhouders Ronde van Vlaanderen

Van der Poel voegt zich bij recordhouders Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP) - Met zijn derde overwinning in de Ronde van Vlaanderen voegde Mathieu van der Poel zich bij de recordhouders. Hij is de zevende renner die 'de Ronde' drie keer heeft gewonnen.

De eerste die daarin slaagde was de Belgische coureur Achiel Buysse in de oorlogsjaren. Na de Tweede Wereldoorlog was het de Italiaan Fiorenzo Magni die de Ronde van Vlaanderen drie keer won. Pas in de jaren zeventig herhaalde de Belg Erik Leman dat kunststukje, gevolgd door zijn landgenoten Johan Museeuw en Tom Boonen. De Zwitser Fabian Cancellara was de laatste renner met drie overwinningen in Vlaanderen achter zijn naam. Hij won in 2010, 2013 en 2014. Van der Poel boekte zijn eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen in 2020, gevolgd door winst in 2022.

Meer uit Sport

Alcaraz wil ook dubbel met Nadal op Spelen, maar 'wordt moeilijk'

MADRID (ANP/AFP) - Tennisser Carlos Alcaraz wil graag met Rafael Nadal dubbelen bij de Olympische Spelen in Parijs, maar ziet in dat het moeilijk wordt. Dat zei de 20-jarige Spanjaard in Madrid, waar hij momenteel het masterstoernooi speelt en in de kwartfinale staat.

42 minuten geleden
Nadal hoopvol na uitschakeling in Madrid: twijfels weggenomen

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal verlaat het tennistoernooi van Madrid vol goede moed. De 22-voudig grandslamwinnaar zegt dat zijn optreden in eigen land hem in alle opzichten is meegevallen, ondanks zijn uitschakeling in de vierde ronde tegen de Tsjech Jiri Lehecka dinsdag (5-7 4-6). "Ik kwam hier met veel twijfels en ik ga weg met minder. Het ging veel beter dan ik had kunnen hopen", zei Nadal op een persconferentie.

2 uur geleden
Djokovic breekt na zeven jaar ook met fysieke trainer Panichi

BELGRADO (ANP/RTR) - Novak Djokovic gaat ook verder zonder zijn fysieke trainer Marco Panichi. De 24-voudig grandslamkampioen bedankte de Italiaan via Instagram voor de "geweldige jaren aan samenwerking", sinds 2017. Djokovic (36) nam in maart na zijn vroege uitschakeling in Indian Wells ook al na vijf jaar afscheid van zijn coach Goran Ivanisevic.

2 uur geleden
Tennisser Nadal uitgeschakeld op masterstoernooi in Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid te bereiken. De 37-jarige Spanjaard verloor met 5-7 4-6 van de Tsjech Jiri Lehecka, de nummer 31 van de wereld.

9 uur geleden
Girmay kopman Intermarché in Giro, debuut Van Sintmaartensdijk

VENARIA REALE (ANP) - Biniam Girmay is de kopman van Intermarché-Wanty in de komende Ronde van Italië. De 24-jarige Eritreeër rijdt zijn tweede Giro. In 2022 nam hij voor het eerst deel en won toen de tiende rit naar Jesi.

14 uur geleden
Alcaraz en Sinner bereiken in drie sets kwartfinales Madrid

MADRID (ANP) - Een finale tussen tennissers Jannik Sinner en Carlos Alcaraz blijft bij het masterstoernooi van Madrid nog altijd mogelijk. De nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst hadden het in de achtste finales allebei lastig, maar wonnen wel.

15 uur geleden
Wielrenster Vos oppermachtig in massasprint Vuelta

TERUEL (ANP) - Wielrenster Marianne Vos heeft de derde etappe van de Vuelta voor vrouwen gewonnen. De 36-jarige Nederlandse van Visma - Lease a Bike was na een rit over 131 kilometer oppermachtig in de massasprint. Landgenote Charlotte Kool eindigde op afstand als tweede.

16 uur geleden