Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel verwacht op WK sterkste snel voorop

Van der Poel verwacht op WK sterkste snel voorop

OOSTENDE (ANP) - Mathieu van der Poel gaat vol vertrouwen naar Oostende waar hij zondag zijn wereldtitel in het veldrijden hoopt te prolongeren. Op een zandparcours waarop de Nederlander zich wellicht thuis voelt. "Ik train ook veel in het zand, ook als er geen wedstrijd op die ondergrond aankomt. Ik vind het een leuke manier om te trainen", vertelt hij in een filmpje dat zijn ploeg Alpecin-Fenix dinsdag verspreidde.

De ondergrond in Oostende zal volgens van der Poel al snel een afscheiding teweeg brengen. "Het is in het zand moeilijk om samen te blijven. Er wordt sneller gehaperd. Het is makkelijker om het verschil te maken. Ik verwacht dat de sterkste renner snel voorop zal zitten."

Dat dat Van der Poel dan wel zijn Belgische rivaal Wout van Aert zal zijn, ligt voor de hand. Acht keer troffen ze elkaar, beiden drievoudig wereldkampioen, dit seizoen: vijf keer won Van der Poel, drie keer Van Aert. Steeds bezetten ze de eerste twee plaatsen. "In Hulst reed ik wel een heel goede cross", keek Van der Poel terug op zijn wereldbekeroptreden op het Zeeuwse parcours. "Dat was ook nog na een drukke periode, maar het verbaasde me eerlijk gezegd niet."

Na het WK gaat zijn focus naar het wegseizoen, terwijl hij op de Olympische Spelen als mountainbiker wil uitkomen. Hoe hij de waarde van een nieuwe wereldtitel in het veld inschat ten opzichte van al die andere doelen, kon Van der Poel zo niet zeggen. "Ook al omdat ik nog nooit een rit in de Tour of een olympische titel heb gewonnen. De eerste keer dat je iets wint is altijd het mooist, denk ik. Maar dat wil niet zeggen dat een tweede, derde of vierde keer minder belangrijk is."

Meer uit Sport

Belgische wielrenner De Lie heeft ziekte van Lyme

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Arnaud De Lie heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt. De 22-jarige Belg zit aan de antibiotica en komt de komende tijd waarschijnlijk niet in actie.

33 minuten geleden
Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

1 uur geleden
LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

2 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

2 uur geleden
Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

2 uur geleden
Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

7 uur geleden
Tennisser Sinner meldt zich als eerste in halve finales Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi van Miami. De Italiaanse nummer 3 van de wereld versloeg de Tsjech Tomas Machac met 6-4 6-2.

12 uur geleden