Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel veroordeeld na belagen meisjes in hotel Australië

Van der Poel veroordeeld na belagen meisjes in hotel Australië

SUTHERLAND (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld tot een boete voor het belagen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter in Sutherland gaf de 27-jarige wielrenner een boete van 1500 Australische dollar, zo'n 1000 euro, meldt de NOS.

Van der Poel, die in Australië was voor de WK wielrennen, bracht een groot deel van de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 jaar volgens de politie op de hotelgang zou hebben geduwd. Een meisje viel daarbij op de grond, het andere meisje raakte licht gewond aan een elleboog toen ze tegen de muur terechtkwam. Van der Poel zou de meisjes hebben geduwd omdat ze in het hotel waar de wielrenner verbleef lawaai maakten en meerdere keren op zijn deur klopten. Hij was verhaal gaan halen omdat hij niet kon slapen, zo vlak voor zijn deelname aan de wegwedstrijd van de WK. De Nederlander verklaarde zondag dat hij de meisjes niet had aangeraakt.

Van der Poel werd berecht voor twee gevallen van 'common assault', een aanval. Voor het ene geval kreeg hij een boete van 1000 Australische dollar, voor het andere een van 500 dollar. De rechter rekent het Van der Poel aan dat hij het recht in eigen hand heeft genomen. De advocaat van Van der Poel, Michael Bowe, noemt tegenover de NOS de veroordeling teleurstellend en liet weten direct in beroep te gaan. Van der Poel mag na de uitspraak Australië wel verlaten.

Zitting

De advocaat gaf toe dat Van der Poel het recht in eigen hand had genomen. "Het was laat, hij stond onder druk om te presteren. En iedereen maakt fouten. Hij zal hiervan leren."

Volgens de advocaat was de vriendin van Van der Poel in tranen en was de wielrenner zelf erg teleurgesteld over de uitspraak. "Hij zei ook dat hij het gevoel heeft dat hij zijn land en zijn team in de steek heeft gelaten", zei Bowe.

Van der Poel moest zich aanvankelijk dinsdag voor de rechter verantwoorden, maar op verzoek van zijn advocaat vond die zitting een dag eerder plaats omdat hij maandag naar huis zou vliegen. Hij wilde na de zitting in de rechtbank geen commentaar geven.

Hoofdcoach Jan van Veen van de KNWU, die ook in Australië is, wilde evenmin reageren op de uitspraak van de rechter. Hij wilde ook niet zeggen of Van der Poel maandag terugvliegt. Van der Poels teammanager Christoph Roodhooft van de Belgische ploeg Alpecin-Deceuninck reageerde ook niet op verzoeken om een reactie.

Meer uit Sport

Nadal sluit langere tenniscarrière na 2024 niet definitief uit

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal laat nog open of 2024 het laatste jaar uit zijn tenniscarrière wordt. De 37-jarige Spaanse tennisser maakt volgende maand na bijna een jaar zijn rentree bij het ATP-toernooi van Brisbane en noemt de kans groot het het zijn laatste jaar wordt. Helemaal definitief is het echter niet.

2 uur geleden
FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

5 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

5 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

5 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

6 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

7 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

11 uur geleden