Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel veroordeeld na belagen meisjes in hotel Australië

Van der Poel veroordeeld na belagen meisjes in hotel Australië

SUTHERLAND (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld tot een boete voor het belagen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter in Sutherland gaf de 27-jarige wielrenner een boete van 1500 Australische dollar, zo'n 1000 euro, meldt de NOS.

Van der Poel, die in Australië was voor de WK wielrennen, bracht een groot deel van de nacht van zaterdag op zondag in de cel door omdat hij de meisjes van 13 en 14 jaar volgens de politie op de hotelgang zou hebben geduwd. Een meisje viel daarbij op de grond, het andere meisje raakte licht gewond aan een elleboog toen ze tegen de muur terechtkwam. Van der Poel zou de meisjes hebben geduwd omdat ze in het hotel waar de wielrenner verbleef lawaai maakten en meerdere keren op zijn deur klopten. Hij was verhaal gaan halen omdat hij niet kon slapen, zo vlak voor zijn deelname aan de wegwedstrijd van de WK. De Nederlander verklaarde zondag dat hij de meisjes niet had aangeraakt.

Van der Poel werd berecht voor twee gevallen van 'common assault', een aanval. Voor het ene geval kreeg hij een boete van 1000 Australische dollar, voor het andere een van 500 dollar. De rechter rekent het Van der Poel aan dat hij het recht in eigen hand heeft genomen. De advocaat van Van der Poel, Michael Bowe, noemt tegenover de NOS de veroordeling teleurstellend en liet weten direct in beroep te gaan. Van der Poel mag na de uitspraak Australië wel verlaten.

Zitting

De advocaat gaf toe dat Van der Poel het recht in eigen hand had genomen. "Het was laat, hij stond onder druk om te presteren. En iedereen maakt fouten. Hij zal hiervan leren."

Volgens de advocaat was de vriendin van Van der Poel in tranen en was de wielrenner zelf erg teleurgesteld over de uitspraak. "Hij zei ook dat hij het gevoel heeft dat hij zijn land en zijn team in de steek heeft gelaten", zei Bowe.

Van der Poel moest zich aanvankelijk dinsdag voor de rechter verantwoorden, maar op verzoek van zijn advocaat vond die zitting een dag eerder plaats omdat hij maandag naar huis zou vliegen. Hij wilde na de zitting in de rechtbank geen commentaar geven.

Hoofdcoach Jan van Veen van de KNWU, die ook in Australië is, wilde evenmin reageren op de uitspraak van de rechter. Hij wilde ook niet zeggen of Van der Poel maandag terugvliegt. Van der Poels teammanager Christoph Roodhooft van de Belgische ploeg Alpecin-Deceuninck reageerde ook niet op verzoeken om een reactie.

Meer uit Sport

Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

31 minuten geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

4 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

5 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

7 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

9 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

10 uur geleden
Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

10 uur geleden