Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel kan tweede plek achter 'sterkere' Pedersen accepteren

Van der Poel kan tweede plek achter 'sterkere' Pedersen accepteren

WEVELGEM (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel heeft zijn tweede plaats in de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem eenvoudig geaccepteerd. De 29-jarige wereldkampioen werd in de sprint verslagen door zijn medevluchter Mads Pedersen. "Als er iemand sterker is, dan kun je dat makkelijker aanvaarden", zei de renner van Alpecin-Deceuninck.

Van der Poel won vrijdag na een indrukwekkende solo de E3 Saxo Classic, maar was naar eigen zeggen in Gent-Wevelgem iets minder. "Zelf had ik zeker niet de benen van vrijdag. Ik heb me op karakter over bepaalde punten getrokken", zei hij bij Sporza. "Ik nam de E3 mee, maar Mads heeft ook gereden in Harelbeke. Dat is dus geen excuus."

Van der Poel voelde tijdens de koers al hoe sterk Pedersen was. "Op de tweede Kemmelberg lag ik er bijna af bij Mads en bij de laatste keer moest ik ook gewoon zijn wiel proberen te houden. De sterkste heeft gewonnen", zei de Nederlander.

Van der Poel komt woensdag niet in actie in Dwars door Vlaanderen, waarna hij Pedersen volgende week zondag weer tegenkomt in de Ronde van Vlaanderen. "Of hij nu een favoriet is voor de Ronde? Dat was Mads ook al voor deze koers. Je moet altijd rekening houden met hem", verklaarde de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Meer uit Sport

Lidl-Trek wint ondanks val Van Dijk ploegentijdrit Vuelta

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg Lidl-Trek heeft de eerste etappe van de Vuelta d'Espana voor vrouwen gewonnen. Het was een ploegentijdrit over 16 kilometer in en rond Valencia. Lidl-Trek was duidelijk sneller dan de concurrenten tot Ellen van Dijk in de laatste bocht voor de finish onderuit ging. Het verstoorde het tempo, maar de ploeg hield Visma - Lease a Bike net achter zich. Het verschil was minder dan een seconde. De ploeg SD Worx- Protime werd derde.

26 minuten geleden
Eindzege Romandië voor Rodríguez, slotrit voor Godon

VERNIER (ANP) - De Spanjaard Carlos Rodríguez heeft de Ronde van Romandië gewonnen. De slotrit, met start en finish in Vernier, was een prooi voor de Fransman Dorian Godon. Het was de tweede ritzege in Romandië voor de renner van Decathlon-AG2R.

1 uur geleden
Motorcoureur Bendsneyder breekt opnieuw sleutelbeen

JEREZ DE LA FRONTERA (ANP) - Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft bij een val in de Grote Prijs van Spanje een sleutelbeen gebroken. Dat bevestigde de organisatie van de MotoGP. Bendsneyder komt uit in de Moto-2-klasse. Hij had de race op het circuit van Jerez de la Frontera al vroeg moeten verlaten.

2 uur geleden
Titelverdediger Bagnaia boekt eerste zege van seizoen in MotoGP

JEREZ DE LA FRONTERA (ANP) - Regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia heeft voor het derde jaar op rij de Grote Prijs van Spanje in de MotoGP gewonnen. De Italiaan van Ducati liep daarmee in de WK-stand in op Jorge Martín. De Spanjaard van Pramac Racing ging in leidende positie onderuit op het circuit van Jerez de la Frontera en moest de strijd staken.

2 uur geleden
Tennisser Griekspoor schakelt Rune uit in Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft de vierde ronde bereikt van het masterstoernooi in Madrid. De beste tennisser van Nederland was met 6-4 4-6 6-3 te sterk voor de Deen Holger Rune, de nummer 12 van de wereld.

4 uur geleden
Geen Spelen voor Brinkman na opgave in marathon van Hamburg

HAMBURG (ANP) - Atlete Nienke Brinkman is er bij de marathon van Hamburg niet in geslaagd de olympische limiet te lopen. De 30-jarige Nederlandse stapte na ruim 15 kilometer uit.

5 uur geleden
Turnster Douglas maakt 8 jaar na laatste olympisch goud rentree

KATY (ANP/RTR) - Turnster Gabrielle Douglas heeft na acht jaar haar rentree gemaakt. De 28-jarige Amerikaanse, winnares van drie gouden medailles op de Olympische Spelen, verzekerde zich tijdens een evenement in Texas van kwalificatie voor de Amerikaanse kampioenschappen van volgende maand.

7 uur geleden