Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel haalt einde niet, olympische titel voor Pidcock

Van der Poel haalt einde niet, olympische titel voor Pidcock

IZU (ANP) - Mathieu van der Poel heeft op de Olympische Spelen zijn droom niet kunnen waarmaken. De Nederlandse alleskunner op de fiets had zijn zinnen gezet op de titel in het mountainbiken, maar schakelde zichzelf door een val in de eerste ronde feitelijk al uit. Hij kwam nooit meer in de buurt van de concurrenten en gaf twee ronden voor het einde op.

De strijd om de medailles werd met overmacht in zijn voordeel beslist door Thomas Pidcock. De pas 21-jarige Brit, net als Van der Poel ook actief als veldrijder en wegrenner, kwam alleen aan. Achter hem pakte de Zwitser Mathias Flückiger zilver. Het brons ging naar de Spanjaard David Valero Serrano. Milan Vader, de tweede Nederlander in de wedstrijd, werd tiende.

Vader kende een bliksemstart en reed ook nog voor Van der Poel toen diens lot werd bezegeld. De jonge Zeeuw probeerde aan te klampen en reed na twee ronden nog kort achter een viertal met latere winnaar Pidcock, die vanaf de vierde startrij meteen vaar voren was gestoven.

Surrealistisch

Terwijl Van der Poel steeds meer terrein verloor was alleen Flückiger nog in staat de Brit te volgen. In de vierde ronde zette Pidcock, op de weg dit jaar winnaar van de Brabantse Pijl en tweede in de Amstel Gold Race, ook de Zwitser op achterstand en werd het alleen nog bij de strijd om het brons spannend. Valero Serrano schudde titelverdediger Nino Schurter uit Zwitserland op het laatst van zich af.

Pidcock, op de weg het afgelopen jaar debuterend voor Ineos, noemde het haast surrealistisch dat hij nu een gouden medaille om de hals had hangen. "Ik realiseerde me afgelopen week dat ik nu een olympiër ben. Ik vond dat al een prestatie op zich. Ik ging deze wedstrijd in om te winnen, maar prentte mezelf wel in rustig te blijven. Het is bijzonder te voelen dat een heel land achter je staat."

Pidcock gaat in het najaar weer veldrijden. "Ik doe de eerste wereldbekercrossen in Amerika, neem daarna een pauze en rijd dan weer vanaf kerst tot en met het WK." Daarna zal hij, net als Van der Poel, weer de weg combineren met de mountainbike, nu wel als olympisch kampioen.

Meer uit Sport

Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

23 minuten geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

2 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

2 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

12 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

13 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

14 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

16 uur geleden