Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel geniet van zijn mooiste wielervoorjaar ooit

Van der Poel geniet van zijn mooiste wielervoorjaar ooit

ROUBAIX (ANP) - Mathieu van der Poel concludeerde zondag dat hij met zijn zege in Parijs-Roubaix zojuist zijn beste voorjaar ooit had afgesloten. Het was de tweede klassieker die hij dit jaar won, na winst vorige maand in Milaan-Sanremo. "Ik voelde me supersterk, maar deze overwinning is ook het resultaat van perfect ploegwerk", vertelde de kopman van Alpecin-Deceuninck, die zijn Belgische ploeggenoot Jasper Philipsen naar de tweede plaats zag sprinten. "Dat kan niet beter, ik denk niet dat we dat ooit overtreffen."

"Het was een van mijn beste dagen ooit op de fiets", keek Van der Poel terug. "Ik heb ook een paar keer geprobeerd aan te vallen, maar het was lastig om mijn medevluchters achter te laten." Dat was geen wonder want het ging om renners als de Duitser John Degenkolb en de Belg Wout van Aert. "John ging onderuit, het zou kunnen dat ik hem geraakt heb. En Wout reed lek. Ik had het eerst niet door, maar toen ik hem passeerde reed hij opeens wel heel langzaam. Het is pech voor hem en ik denk dat we anders met zijn tweeën naar de finish waren gereden. Nu deed ik dat alleen en zo hard mogelijk."

Met een veilige voorsprong kon hij genieten van zijn rondgang over de wielerpiste van Roubaix. "Het is moeilijk te omschrijven wat ik voelde. Dit is mijn beste klassieke seizoen ooit. Om dat zo af te sluiten is een droom."

Meer uit Sport

Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

1 uur geleden
Uijtdebroeks redt slechte dag voor wielerploeg Visma

SANTUARIO DI OROPA (ANP) - Een dag vol tegenslag in de Giro d'Italia eindigde voor wielerploeg Visma - Lease a Bike toch nog met een huldiging. De Belg Cian Uijtdebroeks mocht de witte trui ophalen na zijn zevende plaats in de tweede etappe. De van Bora-hansgrohe overgekomen klimmer leidt het jongerenklassement.

4 uur geleden
Turnsters sluiten EK af met zevende plek in teamfinale

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben de EK in het Italiaanse Rimini afgesloten met een zevende plek in de teamfinale. Elze Geurts, Vera van Pol, Lieke Wevers, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen tot 149,563 punten.

6 uur geleden
Vollering geeft eindzege Vuelta extra glans met tweede ritzege

VALDESQUÍ (ANP) - Demi Vollering heeft de Vuelta Femenina, de Ronde van Spanje voor vrouwen, in stijl gewonnen. De renster van wielerploeg SD Worx-Protime zegevierde in de achtste en laatste etappe. Die eindigde met een klim naar Valdesquí. Het was haar tweede ritzege.

9 uur geleden
Golfer Luiten eindigt als dertiende in China

SHENZHEN (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft een natte editie van de China Open met de gedeelde dertiende plaats afgesloten. Hij finishte in 206 slagen, na een laatste ronde van zeventig slagen.

13 uur geleden
Bol en Klaver met gemengde estafetteploeg naar Spelen

NASSAU (ANP) - De Nederlandse gemengde estafetteploeg voor de 4x400 meter heeft zich voor de Olympische Spelen geplaatst. Isayah Boers, Lieke Klaver, Isaya Klein Ikkink en Femke Bol liepen tijdens de World Relays op de Bahama's de snelste tijd (3.12,16) in hun serie en plaatsten zich zo voor de finale.

14 uur geleden
Verstappen gaat voor derde zege op rij in Grote Prijs van Miami

MIAMI (ANP) - Vanaf poleposition gaat Max Verstappen proberen de Grote Prijs van Miami voor de derde keer op rij op zijn naam te schrijven. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 veroverde voor de zesde keer op een rij de pole dit seizoen en voor het eerst voor de hoofdrace in Miami.

19 uur geleden