Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel gaat nu nog voor ritzeges in Giro

Van der Poel gaat nu nog voor ritzeges in Giro

ETNA (ANP) - Drie dagen mocht Mathieu van der Poel de roze leiderstrui dragen in de Giro d'Italia. Zoals verwacht kwam in de eerste rit op Italiaanse bodem al weer een einde aan zijn heerschappij. "Ik wist dat het moeilijk ging worden. Daar ben ik realistisch genoeg voor", vertelde de Nederlander van Alpecin-Fenix bij Eurosport. Van der Poel finishte op de vulkaan Etna op meer dan 20 minuten van ritwinnaar Lennard Kämna uit Duitsland.

"Ik kende deze klim niet. Het was mooi, maar zwaar", keek hij terug op de 21 kilometer lange slotklim, de eerste zware hindernis in deze Giro na drie ritten in Hongarije. Daar had Van der Poel meteen in de eerste rit toegeslagen en zijn leidende positie met succes verdedigd in een individuele tijdrit en een vlakke etappe.

In het eerste uur van de vierde etappe deed Van der Poel zelfs nog een poging mee te gaan in een ontsnapping. "Maar het werd me vrij snel duidelijk dat ze me niet lieten gaan. Op de slotklim heb ik besloten in mijn eigen tempo omhoog te rijden."

Van der Poel blijft wel de leider in het puntenklassement. Nu de sprinter van zijn ploeg, de Italiaan Jakub Mareczko, al heeft opgegeven zou de Nederlander zich in eventuele massasprints kunnen mengen. "Ik ben hier toch vooral voor ritzeges, die trui is geen hoofddoel. Maar misschien komt dat nog wel als blijkt dat ik er voor de laatste week nog goed voor sta."

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

8 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

9 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

10 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

12 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

12 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

13 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

14 uur geleden