Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel blijft hopen op beterschap in Tour

Van der Poel blijft hopen op beterschap in Tour

AIGLE (ANP) - Mathieu van der Poel denkt zondag in de zware negende etappe van de Tour de France vooral aan "overleven". De Nederlander van Alpecin-Deceuninck is al de hele Tour niet in goeden doen. "Dat het niet goed is, is duidelijk. Vandaag zal het overleven worden tot aan de rustdag. En dan maar hopen op beterschap voor de tweede week", vertelde Van der Poel kort voor de start bij de NOS. Maandag volgt een rustdag.

Zaterdag liet hij zich in volle finale even van voren zien. Daar moesten niet al te veel conclusies aan worden verbonden, vertelde hij. "Ik vond het mijn taak om Jasper (Philipsen) in goede positie naar de klim te brengen. Nee, het was geen test. Dan was ik er langer aan blijven hangen. Dat zit er op dit moment echt niet in."

Van der Poel zei dat hij de Tour het liefst wil uitrijden. 'We bekijken het van dag tot dag. Ik ben al blij dat het inmiddels iets makkelijker gaat om in het peloton rond te rijden. Daar moet ik nu tevreden mee zijn, hoe gek dat ook klinkt. Het is al anders dan echt te moeten afzien om te kunnen volgen. Nee, het is niet leuk, zeker als je gewend ben om mee te doen om de prijzen. Maar ik ga wel proberen tot het einde te blijven, ook al is het zonder uitslag."

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga niet meer in actie op EK

ROME (ANP) - Arno Kamminga komt bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome niet meer in actie. Kamminga zou al niet uitkomen op de 50 meter schoolslag, maar heeft zich nu ook teruggetrokken voor de 200 meter schoolslag. De Katwijker, vorig jaar op de Spelen van Tokio winnaar van twee zilveren medailles, is sinds de WK in Boedapest, eerder deze zomer, al niet fit. Ook kreeg hij te maken met een coronabesmetting.

41 minuten geleden
Zwemmers veroveren bij EK goud op 4x100 wisselslag gemengd

ROME (ANP) - De Nederlandse gemengde ploeg voor de 4x100 meter wisselslag heeft bij de EK in Rome goud veroverd. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Marrit Steenbergen zwommen met 3.41,73 naar de Europese titel.

2 uur geleden
Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de EK in Rome goud veroverd op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Steenbergen tikte aan na 53,24 seconden. Ze bleef de Française Charlotte Bonnet en Freya Anderson uit Groot-Brittannië voor.

4 uur geleden
Teamsprinters overtuigend naar goud op EK baanwielrennen

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baansprinters hebben zoals verwacht hun Europese titel op de teamsprint geprolongeerd. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland snelden op de 200 meterbaan van München naar een tijd van 34,639. Daarmee waren ze duidelijk te sterk voor het Franse team, dat bestond uit Timmy Gillion, Rayan Helal en Sébastien Vigier: 35,516.

5 uur geleden
Baanrensters veroveren EK-zilver op de teamsprint

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baanwielrensters hebben bij de EK in München het zilver gepakt op het onderdeel teamsprint. Kyra Lamberink, Hetty van der Wouw en Shanne Braspennincx legden het in de finale af tegen de Duitse vrouwen Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze.

5 uur geleden
Wereldkampioen boksen Fury kondigt definitief afscheid aan

LONDEN (ANP) - Tyson Fury keert niet meer terug in de boksring. De wereldkampioen bij de WBC-zwaargewichten meldt dat vrijdag op zijn 34e verjaardag op Twitter.

6 uur geleden
Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

BRØNNØYSUND (ANP) - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

7 uur geleden