Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Poel behoudt leiderstrui Giro met tweede plek in tijdrit

Van der Poel behoudt leiderstrui Giro met tweede plek in tijdrit

BOEDAPEST (ANP) - Mathieu van der Poel heeft in de tweede etappe van de Giro d'Italia zijn roze leiderstrui met succes verdedigd. De wielrenner van Alpecin-Fenix finishte in de tijdrit over ruim 9 kilometer in Boedapest in 11.53 minuten als tweede. Daarmee was hij 3 seconden langzamer dan de Brit Simon Yates die won in 11.50.

Het was een individuele tijdrit over ruim 9 kilometer met start en finish in de Hongaarse hoofdstad. De laatste 1,3 kilometer moest er worden geklommen.

Yates dook 5 seconden onder de tijd van Tom Dumoulin. De Nederlands kampioen tijdrijden van Jumbo-Visma had vlak daarvoor met 11.55 de tijd van de Italiaan Matteo Sobrero verbeterd. Uiteindelijk bleek de tijd van Dumoulin goed voor de derde plaats. Wilco Kelderman werd met 12.07 zevende. Thymen Arensman finishte als tiende met 12.08.

In het algemeen klassement heeft Van der Poel 11 seconden voorsprong op Yates. Dumoulin staat derde op 16 seconden en Kelderman vijfde op 24 seconden. Bauke Mollema, die de veertiende tijd neerzette, staat achtste op 28 seconden van zijn landgenoot.

Zondag volgt de laatste rit op Hongaarse bodem, een vlakke rit van Kaposvar naar Balatonfüred. Maandag vliegen de renners naar Sicilië waarna de Giro dinsdag verder gaat.

Meer uit Sport

Volleybalcoach Koslowski voltooit missie na slapeloze nachten

FUKUOKA (ANP) - Bondscoach Felix Koslowski slaagde dit weekend in de missie die hij begin vorig jaar stelde toen hij door de volleybalbond Nevobo werd aangesteld. Met de volleybalvrouwen haalde hij in het Japanse Fukuoka, bij wedstrijden in de Nations League, een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs binnen.

19 minuten geleden
Oud-winnaar DeChambeau neemt de leiding op US Open golf

PINEHURST (ANP) - Golfer Bryson DeChambeau heeft de leiding genomen op de US Open. De 30-jarige Amerikaanse oud-winnaar ging op de derde dag rond in 67 slagen en staat met nog één dag te gaan op een score van -7.

1 uur geleden
Volleybalsters Oranje halen ticket voor Spelen Parijs binnen

FUKUOKA (ANP) - De volleybalsters van Oranje hebben zich bij de Nations League-wedstrijden in het Japanse Fukuoka verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen van Parijs. De Nederlandse ploeg was in de laatste groepswedstrijd met duidelijke cijfers te sterk voor Zuid-Korea. Het werd 25-21 25-11 25-17.

2 uur geleden
Judoka Polling mag van IOC namens Italië naar Spelen

ROME (ANP) - Judoka Kim Polling mag definitief namens Italië deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs. De judoka heeft ook goedkeuring gekregen van het bestuur van het IOC nadat ze eerder al toestemming had gekregen van de internationale judofederatie IJF om voor Italië uit te komen, meldde ze zelf de beslissing van het IOC van een dag eerder via social media.

9 uur geleden
Tweede halve finale tennissters in Rosmalen zondag hervat

ROSMALEN (ANP) - De tweede halve finale in het vrouwentoernooi in Rosmalen wordt zondag uitgespeeld. De partij tussen titelverdedigster Ekaterina Alexandrova uit Rusland en haar landgenote Ljoedmila Samsonova werd door de regen gestaakt na twee sets: 6-3 6-7 (1).

13 uur geleden
Concurrente Hassan op Spelen in actie op 1500 en 5000 meter

NAIROBI (ANP/AFP) - De Keniaanse atlete Faith Kipyegon gaat bij de Olympische Spelen van Parijs op jacht naar twee gouden medailles. De 30-jarige vedette wil niet alleen voor de derde keer het goud opeisen op de 1500 meter. Ze gaat ook voor de olympische titel op de 5000 meter, een van de twee afstanden die op de vorige Spelen gewonnen werd door Sifan Hassan.

13 uur geleden
Turner Schmidt opnieuw de beste bij olympische kwalificatie

HEERENVEEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt heeft in Heerenveen ook de derde kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. Een stabiele meerkamp bracht hem naar een totaal van 83,500 punten. Schmidt won eerder ook al de eerste twee kwalificatiewedstrijden.

15 uur geleden