Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Plas toch niet naar vertrouwenspersoon om gedrag D66'er

Van der Plas toch niet naar vertrouwenspersoon om gedrag D66'er

DEN HAAG (ANP) - Caroline van der Plas stapt bij nader inzien toch niet naar een vertrouwenspersoon omdat ze klachten heeft over D66-Kamerlid Tjeerd de Groot. Vorige week donderdag verliet de voorvrouw van BBB boos een debat omdat ze vond dat De Groot te ver was gegaan. Hij zou een nare opmerking hebben gemaakt en een harde por in haar bovenarm hebben gegeven. Van der Plas heeft met D66-leider Rob Jetten afgesproken om dit binnenkort uit te spreken met De Groot en daarom vindt de politica het niet meer nodig om naar een vertrouwenspersoon te gaan.

"Ik ben niet iemand die heel rancuneus is. Ik ben ook niet uit op het hoofd van Tjeerd, helemaal niet", zegt Van der Plas. Ze wil dat de "onderhuidse opmerkingen, steken onder water buiten de microfoon om" ophouden. "Nu het stof neergedaald is" lijkt het haar beter om dat op te lossen door met elkaar te gaan praten.

De Kamerleden hebben wat goed te maken. Na het genoemde incident vlogen de verwijten over en weer op het sociale medium X.

Meer uit Politiek

EU-lijsttrekker noemt Nederland een verkeerd voorbeeld voor EU

BRUSSEL (ANP) - Wat er in Nederland is gebeurd met de opkomst van radicaal-rechts, kan in heel Europa gebeuren, waarschuwde de EU-lijsttrekker van de Groenen tijdens een groot verkiezingsdebat in het Europees Parlement. Daarom moeten Europese partijen nu, twee weken voor de Europese verkiezingen, duidelijk aangeven of ze in Brussel willen samenwerken met radicaal-rechtse of extreem-rechtse partijen.

2 uur geleden
Friesland blijft ondanks bezwaren Arriva bij concessie voor Qbuzz

LEEUWARDEN (ANP) - Busvervoerder Qbuzz gaat ondanks bezwaren van Arriva vanaf december het busvervoer in Friesland verzorgen. De provincie volgt de commissie voor bezwaar- en beroepschriften en klachten. Arriva had daar een klacht ingediend en vond dat het zelf de busconcessie moest houden.

2 uur geleden
De Jonge is nog niet tevreden over woningbouwbeleid Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland moet van Hugo de Jonge nog meer aanpassingen doen aan het woningbouwbeleid. De provincie kwam onlangs per brief tegemoet aan een aantal eisen van de demissionair minister van Volkshuisvesting, die al enkele maanden dreigt de regie over de woningbouw over te nemen van Zuid-Holland. De Jonge is niet volledig tevreden en zegt dat "meer aanpassingen" nodig zijn.

3 uur geleden
Terugleveren zonnestroom mag toch geld blijven kosten

DEN HAAG (ANP) - Energieleveranciers mogen toch geld blijven vragen van huishoudens die zonnestroom terugleveren aan het stroomnet, bevestigt VVD-Kamerlid Silvio Erkens in een debat. Over een voorstel dat NSC donderdagochtend presenteerde samen met coalitiepartijen PVV, VVD en BBB is verwarring ontstaan. Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA) beschuldigt de coalitie van "iets verkopen wat niet helemaal waar is".

5 uur geleden
Overleg partijen over premierschap eindigt in stilzwijgen

DEN HAAG (ANP) - De partijleiders van de nieuwe coalitie zijn klaar met hun overleg met formateur Richard van Zwol over de invulling van het premierschap. Wat eruit is gekomen, is niet duidelijk. Na ruim twee uur kwamen Geert Wilders (PVV), Dilan Yeşilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB) naar buiten zonder iets te zeggen.

6 uur geleden
Omtzigt: onder 'ideale omstandigheden' was naam premier bekend

DEN HAAG (ANP) - "In de ideale omstandigheden" was de naam van de nieuwe premier al bekend geweest, zegt NSC-leider Pieter Omtzigt. Deze donderdag overleggen de coalitieleiders over de toekomstige minister-president, samen met formateur Richard van Zwol. "Ik ga nu naar binnen, ik ben heel benieuwd wat we te horen krijgen", zegt Omtzigt.

8 uur geleden
Stroom terugleveren mag geen geld meer kosten

DEN HAAG (ANP) - Stroom terugleveren mag huishoudens geen geld meer kosten. Dat staat in een voorstel van NSC-Kamerlid Wytske Postma, dat volgens haar ook steun heeft van de andere coalitiepartijen PVV, VVD en BBB.

10 uur geleden