Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Plas: Mona Keijzer wel degelijk premierskandidaat BBB

Van der Plas: Mona Keijzer wel degelijk premierskandidaat BBB

DEN HAAG (ANP) - Oud-CDA'er Mona Keijzer is wel degelijk de premierskandidaat van BBB. Als de partij niet de grootste wordt, maar wel gaat meeregeren is Keijzer de vicepremier van de partij, bevestigt BBB-voorvrouw Caroline van der Plas. Daags nadat Van der Plas Keijzer als premierskandidaat had gepresenteerd, maakte Van der Plas terugtrekkende bewegingen.

Eind augustus kreeg de pers een uitnodiging van BBB voor 1 september, waarop stond dat BBB dan de premierskandidaat zou presenteren. Dat gebeurde ook. Een paar dagen later nuanceerde Van der Plas tot verbazing van onder meer de media die kandidatuur in het tv-programma Humberto. "Wij hebben Mona Keijzer gepresenteerd als de nummer 2 van de Kamerlijst", zei Van der Plas toen.

In De Telegraaf zegt Van der Plas zaterdag dat Keijzer "onze premierskandidaat" is, en vicepremier voor het geval BBB niet de grootste wordt.

Merkwaardig

Volgens Van der Plas heeft ze "al heel vaak gezegd" dat Keijzer de premierskandidaat is, zegt ze in een telefonische toelichting. Ze vindt het merkwaardig dat hierover weer vragen worden gesteld. "Ze is gepresenteerd als onze premierskandidaat, maar staat in eerste instantie op nummer 2. Als we worden gevraagd om een premier te leveren, dan is Mona onze kandidaat."

Ze voegt daar aan toe dat het geen premiersverkiezingen zijn, maar verkiezingen voor de Tweede Kamer.

BBB staat nu op 11 zetels in de laatste peiling van I&O Research.

Meer uit Politiek

Minister: blauwtong bij 20 bedrijven, onderzoek naar verschijnselen

DEN HAAG (ANP) - Er is deze zomer tot nu toe op twintig schapenhouderijen blauwtong geconstateerd, meldt de minister van Landbouw Femke Wiersma. Een maand geleden werd voor het eerst een besmetting sinds de winter aangetoond. Er is geen reden tot paniek, maar Wiersma stelt wel vast "dat het virus niet weg is". Ze laat onderzoek doen naar de huidige situatie, waaronder de verschijnselen van gevaccineerde dieren.

1 dag geleden
Honderden VVD'ers tekenen brief aan bestuur met zorgen om coalitie

DEN HAAG (ANP) - Ruim duizend mensen hebben een brief ondertekend aan het bestuur van de VVD waarin ze "grote zorgen" aangeven over de coalitie waar de partij in is gestapt. "We tolereren schadelijke situaties veel te lang en we verliezen de kracht om daar nog uit te komen", aldus de ondertekenaars. Ze willen een andere koers met duidelijkheid over "niet-onderhandelbare liberale principes, waarden en idealen".

1 dag geleden
Schoof over Biden: verspreking kan gebeuren

DEN HAAG (ANP) - Dat de Amerikaanse president Joe Biden zich tijdens een persconferentie op de NAVO-top enkele keren versprak "kan gebeuren", zegt premier Dick Schoof. Hij zag op de top dat Biden vrijwel voortdurend aanwezig was en "krachtige woorden" sprak.

1 dag geleden
Keijzer: goed dat maatschappelijk debat mag worden gevoerd

DEN HAAG (ANP) - Mona Keijzer is tevreden met het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om haar niet te vervolgen voor groepsbelediging. Er waren in mei meerdere aangiftes tegen haar gedaan nadat ze in het tv-programma Sophie & Jeroen had gezegd dat "Jodenhaat bijna onderdeel is van de islamitische cultuur".

1 dag geleden
Grootste fractie Europarlement wil extreemrechts buitensluiten

BRUSSEL (ANP) - De grootste politieke groep in het Europees Parlement, de EVP, wil met een aantal andere politieke fracties een cordon sanitaire vormen tegen extreemrechtse groepen in het parlement. Dat zei de woordvoerder van de EVP vrijdag op een persconferentie. Samen met de sociaaldemocraten en de liberale Renew willen zij in ieder geval de recent opgerichte Patriotten voor Europa en de Groep Europa van Soevereine Naties (ENS) consequent negeren. Doel is hen buitenspel te zetten. Ook de Groenen zijn daar voorstander van.

1 dag geleden
Minister Klever tevreden met uitspraak over F-35

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is tevreden met de uitspraak in een kort geding over de uitvoer van onderdelen van het F-35-gevechtsvliegtuig. De Staat hoeft van de rechter geen dwangsom te betalen als er toch nog onderdelen van de F-35 in Israƫl terechtkomen. De zaak was aangespannen door Oxfam Novib, PAX en The Rights Forum.

1 dag geleden
Brekelmans juicht discussie binnen VVD over liberalisme toe

DEN HAAG (ANP) - Defensieminister Ruben Brekelmans juicht het toe dat binnen zijn partij een discussie wordt gevoerd over "wat liberalisme in deze tijd betekent". Volgens hem is het alleen maar positief dat er debat is binnen de VVD-gelederen. Hij reageerde daarmee op een petitie die zeker twintig VVD'ers hebben opgesteld, omdat ze zich zorgen maken over de samenwerking met de PVV.

1 dag geleden