Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Plas: BBB zegt rekeningen bij Rabobank op

Van der Plas: BBB zegt rekeningen bij Rabobank op

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging stopt met bankieren bij de Rabobank. Dat heeft partijleider Caroline van der Plas gezegd in reactie op uitlatingen van Rabobank-bestuursvoorzitter Wiebe Draijer over leningen aan boeren. Hij noemt het "zeer onwaarschijnlijk" dat een boer in de buurt van een kwetsbaar natuurgebied nog een lening krijgt voor uitbreiding.

Van der Plas noemt dat "je reinste discriminatie", zegt ze in het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag (EO). "Want boeren zijn gewoon ondernemers, die zitten gewoon binnen de wet." Vlak naast de speciaal beschermde natuurgebieden moet de stikstofuitstoot flink naar beneden, zo is te zien op de veelbesproken 'stikstofkaart' van het kabinet. In die gebieden zullen vermoedelijk boeren moeten verdwijnen.

"Je kan niet ondernemers op slot zetten door te zeggen: jij zit bij een stukje kwetsbare natuur, nu gaan we jou geen lening meer geven", aldus Van der Plas. "Als je dit bij andere ondernemingen zou doen, staat heel Nederland op de kop." In reactie is de partij "nu bezig om onze eigen rekeningen op te zeggen bij de Rabobank", zegt de politica. "Ik vind het heel slecht."

Ook politiek wil Van der Plas kijken of er iets te doen is tegen het besluit van de Rabobank. "We gaan wel kijken in hoeverre dit überhaupt kan", zegt ze. Mogelijk gaat haar partij opheldering vragen van het kabinet.

Meer uit Politiek

Van Zanen ziet rol voor Den Haag bij afwikkeling oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - De Russische inval in Oekraïne heeft in Den Haag als "internationale stad van vrede en recht" een extra diepe indruk gemaakt. Dat zei burgemeester Jan van Zanen in de Dachaulezing, die hij vrijdag uitsprak in het World Forum.

1 dag geleden
Minister Hoekstra dringt aan op onderzoek naar dood Iraanse vrouw

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag in een gesprek met zijn Iraanse ambtgenoot Hossein Amir-Abdollahian aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek naar de dood van de 22-jarige Mahsa Amini.

2 dagen geleden
DNB waarschuwt Kaag over verliezen door hoge rentes

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt dat de flink gestegen rentes op de buffers van de bank inhakken. In een brief aan minister Sigrid Kaag (Financiën) legt de centrale bank uit dat het door de hogere rentes zelf meer geld kwijt is, terwijl de afgelopen jaren massaal opgekochte obligaties niet meer zijn gaan opleveren. Dat zorgt voor verliezen die in het uiterste geval moeten worden opgevangen met een extra kapitaalstorting door de Nederlandse staat, die aandeelhouder is van DNB.

2 dagen geleden
Minister De Jonge verwerpt kritiek over nut woningbouwimpuls

DEN HAAG (ANP) - Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) is het niet eens met de kritiek van de Algemene Rekenkamer dat de miljarden euro's die het kabinet in de bouw van extra woningen heeft gestoken en weer gaat steken, geen bewijsbaar nut en effect hebben. Volgens De Jonge heeft de maatregel, de zogeheten Woningbouwimpuls, wel degelijk effect gehad op de "snelheid en continuïteit" van de bouw van (betaalbare) woningen.

2 dagen geleden
Weerwind zoekt geld voor DJI, eigen bijdrage tbs'er terug

DEN HAAG (ANP) - Tbs'ers en anderen die om juridische redenen forensische zorg krijgen, moeten weer een eigen bijdrage gaan betalen. Op verzoek van de Tweede Kamer was de eigen bijdrage enkele jaren geleden afgeschaft, maar minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) stelt herinvoering voor, onder meer omdat het gevangeniswezen veel geld tekort komt de komende tien jaar.

2 dagen geleden
Minister besluit later over belangrijke frequentieband voor 5G

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken neemt pas later een besluit over de indeling van een frequentieband die belangrijk is voor supersnel internet 5G. Adriaansens hoopt nog steeds dat deze 3,5 GHz-band per 1 december volgend jaar beschikbaar is voor landelijk mobiel gebruik, maar de "kans op vertraging is toegenomen", erkent de bewindsvrouw.

2 dagen geleden
Kaag: zeer onzeker hoeveel prijsplafond gaat kosten

DEN HAAG (ANP) - Bij het berekenen hoeveel het prijsplafond op de energierekening gaat kosten, moet het kabinet rekening houden met een "grote marge", zegt minister van Financiën Sigrid Kaag. Het is namelijk zeer onzeker hoe de gasprijs zich ontwikkelt, benadrukt zij.

2 dagen geleden