Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Breggen geloofde al niet meer in brons

Van der Breggen geloofde al niet meer in brons

FUJI SPEEDWAY (ANP) - Onderweg lag ze derde, maar nadat Anna van der Breggen als laatste renster de olympische tijdrit had volbracht was de gedachte aan een medaille snel verdwenen. "Ik kwam over de streep en niemand zei iets. Dan weet je wel dat je niets gewonnen hebt. Zo voelde het ook."

De stilte werd verbroken. "Iemand zei dat ik brons had en ik dacht: dat is dan toch wel lekker. Ik ben er nog verbaasd over." Want ze had niet haar beste dag, erkende de regerend wereldkampioene, die ruim een minuut toegaf op olympisch kampioen Annemiek van Vleuten. "Ik zag het aan mijn wattages onderweg en kon gewoon niet diep genoeg gaan. Maar ik ben wel doorgegaan met alles te geven tot het einde."

Eerder in het jaar won ze de tijdrit op het NK en was ze ook de beste in de race tegen de klok van de Giro Donne, de rittenkoers die ze voor de vierde keer won. "Maar het voelde nu heel anders. Ik wilde wel vechten , maar kreeg die wattages niet omhoog. Dat had ik ook al vrij snel door, al toen het beetje bij beetje omhoog begon te lopen. Doorgaan, doorgaan, ben ik tegen mezelf blijven zeggen. Op de klim zelf voelde ik me zelfs even supergoed, die had van mij wat langer mogen zijn."

Wedstrijden

Waar het aan ligt, zo'n dag, Van der Breggen wist het ook niet. "Het is jammer in ieder geval, want ik voelde me goed vooraf. Nu ben ik vooral blij dat het erop zit. Ik heb zin in vakantie."

Van der Breggen stopt, maar niet meteen. In het najaar wil ze nog wat wedstrijden rijden, het WK bijvoorbeeld. "Als ik mag ga ik er graag rijden. Die meiden hebben elk WK veel voor mij gedaan. Dus ik zou graag nog wat voor hen terugdoen."

Meer uit Sport

Zwemster Steenbergen tweede op 200 vrij in Qualification Meet

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen is bij de Rotterdam Qualification Meet als tweede geëindigd op de 200 meter vrije slag. De winnares van het brons op de 100 meter vrij bij de WK zwemmen afgelopen zomer in Fukuoka (Japan) tikte in de finale aan in 1.56,19. De Tsjechische Barbora Seemanova won in 1.55,59.

1 uur geleden
Bondscoach handbalsters: grote zege op Argentinië perfecte start

FREDERIKSHAVN (ANP) - Bondscoach Per Johansson van de Nederlandse handbalsters noemde de riante zege van 41-26 op Argentinië de perfecte start van het wereldkampioenschap. "In vele opzichten. Ik heb veel speelsters kunnen inzetten, veel speelsters zien scoren, veel spelposities gezien en veel doelpunten. We zaten in een goede flow. Het was een ideaal begin", zei de Zweed na afloop van het duel in het Deense Frederikshavn bij Viaplay.

2 uur geleden
Handbalsters openen WK met ruime zege op Argentinië: 41-26

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen begonnen met een ruime zege op Argentinië. Oranje won in het Deens Frederikshavn met 41-26. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson al met 20-14.

3 uur geleden
Keepster Duijndam op tribune, Broch op de bank bij handbalsters

FREDERIKSHAVN (ANP) - Keepster Rinka Duijndam zit de eerste groepswedstrijd van de Nederlands handbalsters op het WK op de tribune. Bondscoach Per Johansson geeft in het duel donderdagavond met Argentinië de voorkeur aan Tess Lieder en Yara ten Holte.

4 uur geleden
KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

8 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

9 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

9 uur geleden