Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van den Goorbergh schrok van al dat publiek bij start TT

Van den Goorbergh schrok van al dat publiek bij start TT

ASSEN (ANP) - Zonta van den Goorbergh was toch even beduusd bij de start van de TT in Assen. De 16-jarige debutant in de Moto2 schrok ervan dat hij ineens aan die 100.000 mensen op de tribune moest denken. "Normaal heb ik niet eens door dat er publiek is, dan ben ik helemaal gefocust op het moment dat de lichten uitgaan", zei de jonge motorracer, die als achttiende finishte.

"Ik weet ook niet waarom ik me er nu wel ineens bewust van was. Misschien omdat er nu veel meer fans waren voor mij. Ik heb me er verder niet te veel van aangetrokken, want ik weet ook dat het publiek je niet moet afleiden."

Hij was tevreden met zijn plek in de top 20. "Stiekem hoopte ik op meer en ik heb op het laatst onnodig nog een plek ingeleverd, maar ik kon op een foutje na in de eerste ronde een strak tempo rijden. Er zit duidelijk verbetering in."

Achterstand

Zijn vader Jurgen van den Goorbergh kon dat met cijfers staven. "We werken toe naar een achterstand van 25 seconden op de winnaar en het waren er 28. Aan het begin van het seizoen was het verschil een minuut, dus Zonta heeft het al gehalveerd. Hij mag niet klagen", zei de oud-wegracer, die bij de start zijn emoties niet meer onder controle had.

"Dikke tranen ja. Dat was een lastig momentje", zei de oud-wegracer. "Ik heb hier zelf 20 jaar gestaan en nou staat je zoon er. Ik zag dat publiek en het overviel me. Het was vooral de spanning. We hebben de hele week toegeleefd naar de TT en het is niet zo vanzelfsprekend dat je kan racen in het wereldkampioenschap. Daar komt veel bij kijken en dan maakt Zonta het nog waar ook. Hij heeft gewoon een heel solide weekend gehad en ik zeg dat met bravoure."

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga niet meer in actie op EK

ROME (ANP) - Arno Kamminga komt bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome niet meer in actie. Kamminga zou al niet uitkomen op de 50 meter schoolslag, maar heeft zich nu ook teruggetrokken voor de 200 meter schoolslag. De Katwijker, vorig jaar op de Spelen van Tokio winnaar van twee zilveren medailles, is sinds de WK in Boedapest, eerder deze zomer, al niet fit. Ook kreeg hij te maken met een coronabesmetting.

7 uur geleden
Zwemmers veroveren bij EK goud op 4x100 wisselslag gemengd

ROME (ANP) - De Nederlandse gemengde ploeg voor de 4x100 meter wisselslag heeft bij de EK in Rome goud veroverd. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Marrit Steenbergen zwommen met 3.41,73 naar de Europese titel.

9 uur geleden
Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de EK in Rome goud veroverd op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Steenbergen tikte aan na 53,24 seconden. Ze bleef de Française Charlotte Bonnet en Freya Anderson uit Groot-Brittannië voor.

11 uur geleden
Teamsprinters overtuigend naar goud op EK baanwielrennen

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baansprinters hebben zoals verwacht hun Europese titel op de teamsprint geprolongeerd. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland snelden op de 200 meterbaan van München naar een tijd van 34,639. Daarmee waren ze duidelijk te sterk voor het Franse team, dat bestond uit Timmy Gillion, Rayan Helal en Sébastien Vigier: 35,516.

12 uur geleden
Baanrensters veroveren EK-zilver op de teamsprint

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baanwielrensters hebben bij de EK in München het zilver gepakt op het onderdeel teamsprint. Kyra Lamberink, Hetty van der Wouw en Shanne Braspennincx legden het in de finale af tegen de Duitse vrouwen Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze.

12 uur geleden
Wereldkampioen boksen Fury kondigt definitief afscheid aan

LONDEN (ANP) - Tyson Fury keert niet meer terug in de boksring. De wereldkampioen bij de WBC-zwaargewichten meldt dat vrijdag op zijn 34e verjaardag op Twitter.

12 uur geleden
Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

BRØNNØYSUND (ANP) - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

14 uur geleden