Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

ARNHEM (ANP) - "Clubliefde bestaat nog, ook in het betaalde voetbal", lacht John van den Brom als hij om zich heen kijkt op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Ik loop hier nu twee uur rond en het voelt weer als vanouds. Dit is Vitesse."

De ene trainer kiest voor een lucratief avontuur in Saudi-Arabië. De ander keert terug naar Vitesse, de club waar hij doorbrak als prof en 93 keer scoorde in ruim driehonderd duels. Ook de club waar hij al eens trainer was. "Ik ben hier als speler en trainer teruggekomen", beseft Van den Brom. "Niemand heeft me nog voor gek verklaard, maar er is hier helaas wel iets aan de hand."

Want het is zeer de vraag of de 57-jarige Van den Brom zijn gedegradeerde club uit Arnhem vanaf 30 juni mag voorbereiden op een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik zie zeker potentie", zegt de oud-trainer van clubs als AZ, FC Utrecht, Anderlecht en KRC Genk. "Ik wil toe naar een selectie met ervaring, talenten en spelers die meekunnen in het fysieke spel van de eerste divisie. Daar ben ik allemaal niet bang voor. Grote vraag is of we een proflicentie krijgen."

Miljoenenschuld

"We zijn zeer blij met John", stelt interim-directeur Edwin Reijntjes. "Maar het is hier nu ook echt één voor twaalf. De licentiecommissie gaat ons op 17 mei onze proflicentie afnemen. Tenzij we met oplossingen komen. Ik ben een positief mens, maar het is spannend."

Vitesse heeft een schuld van 18,9 miljoen euro en die loopt bijna dagelijks op. De club is ook nog steeds in Russische handen en daarom heeft ING de bankrelatie al opgezegd. Daardoor kan accountantsbureau BDO geen jaarrekening ondertekenen.

'Nog in gesprek met elkaar'

De Rus Valeri Oyf wil zo snel mogelijk van zijn aandelen Vitesse af. Maar Coley Parry en zijn Common Group mogen Vitesse niet overnemen. Voor de KNVB is het onduidelijk waar het geld van de Amerikaan vandaan komt. Inmiddels heeft Parry ruim 14 miljoen euro uitstaan bij Vitesse.

"Het is heel logisch dat hij al dat geld niet aan Vitesse wil geven", zegt Reijntjes. "We hebben hem ook best iets te bieden, maar dan moeten we wel een proflicentie krijgen. Daarom zijn we nog steeds in gesprek met elkaar. Ik zie beweging. Als we failliet zijn, dan krijgt niemand iets. Natuurlijk kijken we ook naar vermogende mensen met clubliefde uit de regio en mogelijk buitenlanders die willen instappen. Ik heb dit ook meegemaakt bij ADO Den Haag en mijn ervaring is dat er op het allerlaatste moment toch nog vaak iets ontstaat."

Meer uit Voetbal

Atlético Madrid zeker van Champions League na Griezmann-show

GETAFE (ANP) - Antoine Griezmann heeft met drie doelpunten Atlético Madrid aan een 3-0-zege op Getafe geholpen. De ploeg van coach Diego Simeone verzekerde zich twee duels voor het einde van het seizoen van deelname aan de Champions League. Daarvoor was de zege niet eens nodig, concurrent Athletic Club ging zelf onderuit bij Celta.

23 minuten geleden
Celtic na ruime zege kampioen van Schotland

KILMARNOCK (ANP) - Celtic heeft voor de 54e keer de landstitel in Schotland veroverd. De voetbalclub uit Glasgow won het uitduel bij Kilmarnock met 5-0, waar het aan een gelijkspel al voldoende had gehad.

1 uur geleden
Pusic wint met voetbalclub Sjachtar Donetsk ook beker Oekraïne

RIVNE (ANP/Belga) - Coach Marino Pusic heeft met Sjachtar Donetsk de dubbel in Oekraïne gewonnen. De voormalig assistent-trainer van Feyenoord won woensdag met zijn elftal de nationale beker, nadat de ploeg zich vier dagen geleden had verzekerd van de landstitel.

2 uur geleden
Bologna maakt verblijf AZ-huurling Odgaard permanent

ALKMAAR (ANP) - Jens Odgaard keert niet meer terug naar AZ. De 25-jarige Deen wordt definitief overgenomen door Bologna, waar hij sinds februari op huurbasis speelt. De nummer 3 van de Serie A licht een koopoptie in het contract van de aanvaller.

3 uur geleden
Italiaans international Zaniolo mist EK voetbal door blessure

ROME (ANP/AFP) - Aanvaller Nicolò Zaniolo van Aston Villa moet het EK voetbal missen door een blessure aan zijn linkervoet. Die liep de 19-voudig international van Italië op in een duel van zijn club met Liverpool.

3 uur geleden
Clubs in Premier League willen discussie over afschaffing VAR

LONDEN (ANP) - Voetbalclubs uit de Premier League gaan op 6 juni praten over mogelijke afschaffing van de videoscheidsrechter, kortweg VAR. Dat melden diverse media waaronder Sky Sports, The Athletic en de Daily Telegraph. Daartoe heeft Wolverhampton Wanderers een voorstel ingediend. Als dat de steun krijgt van dertien andere clubs uit de hoogste Engelse voetbalklasse, dan heeft het een kans.

3 uur geleden
Stuttgart-aanvaller Undav in Duitse selectie voor EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Deniz Undav maakt deel uit van de selectie van Duitsland voor het EK voetbal in eigen land. Bondscoach Julian Nagelsmann maakte weer enkele namen bekend van de spelers waarmee hij komende zomer een gooi wil doen naar de Europese titel. Dit gebeurt telkens op een ludieke manier.

5 uur geleden