Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van de Zandschulp zakt zeven plekken en valt uit top 80

Van de Zandschulp zakt zeven plekken en valt uit top 80

LONDEN (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is verder weggezakt op de wereldranglijst. De nummer 2 van Nederland leverde zeven plekken in en is nu de mondiale nummer 82.

De 28-jarige Van de Zandschulp haalde vorige week de tweede ronde in Dubai. Vorig jaar was hij daar nog kwartfinalist. De Veenendaler komt later deze week in actie op Indian Wells, het eerste masterstoernooi van het jaar. Tallon Griekspoor boekte één plekje winst en staat nu 27e op de ranglijst. Griekspoor won zaterdag het dubbelspeltoernooi in Dubai en steeg in die discipline 52 plekken. Op de dubbelranglijst staat hij nu 63e.

De Argentijn Sebastián Báez bereikte de top 20 van het enkelspel. Hij veroverde zondag de titel in het Chileense Santiago door Alejandro Tabilo uit Chili in de finale met 3-6 6-0 6-4 te verslaan. Casper Ruud uit Noorwegen is terug in de top 10 en staat nu negende. Hij verloor in Acapulco in de finale van de Australiër Alex de Minaur, die een plekje zakte en nu tiende staat.

Bij de vrouwen zakte Arantxa Rus vier plekken. Zij staat nu 48e. De Britse Katie Boulter is de grootste stijger. Zij verruilde de 49e plek voor de 27e. Boulter pakte dit weekend de titel in San Diego door Marta Kostjoek uit Oekraïne in de finale met 5-7 6-2 6-2 te verslaan.

Meer uit Sport

Italiaan Milan sprint naar ritwinst in Giro

ANDORA (ANP) - De Italiaan Jonathan Milan heeft de vierde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een grotendeels vlakke rit van Acqui Terme naar Andora over 152 kilometer. Kort voor de streep lag nog een korte beklimming van de Capo Mele, bekend uit de wielerklassieker Milaan-Sanremo.

57 minuten geleden
Girmay stapt na twee valpartijen uit Giro d'Italia

ANDORA (ANP) - De Eritrese wielrenner Biniam Girmay heeft de Giro d'Italia verlaten nadat hij in de vierde etappe tweemaal ten val was gekomen. Eerst ging de renner van het Belgische Intermarché-Wanty met nog vijf andere renners onderuit op de door regen glad geworden wegen.

2 uur geleden
Aankomst olympische vlam moet enthousiasme voor Spelen losmaken

MARSEILLE (ANP/AFP) - Marseille loopt woensdagavond naar verwachting uit voor de olympische vlam, die op een oude zeilboot vanuit Olympia arriveert. Daarna begint een fakkeltocht over 12.000 kilometer door Frankrijk en de overzeese gebieden. In de Zuid-Franse havenstad worden 150.000 toeschouwers verwacht. De tocht eindigt op 26 juli in Parijs, de dag van de openingsceremonie.

2 uur geleden
Vingegaard spreekt na zware val hoop uit op Tourdeelname

GLYNGØRE (ANP) - De Deen Jonas Vingegaard heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeval in de Ronde van Baskenland weer buiten op de racefiets getraind. Dat blijkt uit een filmpje dat zijn ploeg Visma - Lease a Bike heeft gepost. De tweevoudig Tourwinnaar liep bij de val begin april een gebroken sleutelbeen, enkele gebroken ribben en een longkneuzing op. Hij lag twee weken in het ziekenhuis. Vingegaard hoopt eind juni te kunnen starten in de Tour de France.

3 uur geleden
Zieke Welten niet meer van start in Giro d'Italia

ACQUI TERME (ANP) - Bram Welten is niet meer van start gegaan in de vierde etappe van de Giro d'Italia. De renner van dsm-firmenich PostNL is ziek, zo meldt zijn ploeg.

5 uur geleden
Marathonloper Kipchoge bezorgd om familie na dreigementen online

ELDORET (ANP) - De Keniaanse marathonloper Eliud Kipchoge heeft grote zorgen gehad over de veiligheid van zijn familie. Dat zegt de tweevoudig olympisch kampioen in een interview op BBC Sport Africa. Hij kreeg online tal van dreigementen van mensen die beweerden dat hij betrokken was bij een samenzwering om Kelvin Kiptum te vermoorden.

7 uur geleden
Tennisster Pegula onzeker voor Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Amerikaanse tennisster Jessica Pegula twijfelt of ze op tijd fit is om deel te nemen aan Roland Garros. De nummer 5 van de wereld heeft zich afgemeld voor het graveltoernooi van Rome nadat ze eerder al door blessures de toernooien van Stuttgart en Madrid had overgeslagen.

8 uur geleden