Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van de Zandschulp verliest ook op Wimbledon van Nadal

Van de Zandschulp verliest ook op Wimbledon van Nadal

LONDEN (ANP) - Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd Rafael Nadal te verrassen in de vierde ronde van Wimbledon. De beste tennisser van Nederland verloor met 6-4 6-2 7-6 (6) van de 22-voudig grandslamkampioen. De wedstrijd op het Centre Court, waar het dak de hele wedstrijd open bleef, duurde 2 uur en 22 minuten.

Om iets voor 22.00 uur Nederlandse tijd, vlak voordat het donker werd in Londen, benutte Nadal pas zijn vierde wedstrijdpunt. Bij het laatste punt sloeg de Nederlander een ogenschijnlijk eenvoudig te maken smash net uit, waarna Nadal zichtbaar opgelucht was.

Van de Zandschulp pakte snel zijn tas in en verliet het Centre Court direct, zichtbaar teleurgesteld. De nummer 25 van de wereld, die nooit eerder op de historische baan speelde, kreeg een staande ovatie van het publiek en ook Nadal klapte voor de Nederlander.

Korte bal

Pas in de derde set slaagde Van de Zandschulp erin er een spannende wedstrijd van te maken. Nadal verzuimde bij 5-3 om de wedstrijd uit te serveren en Van de Zandschulp leek erin te geloven dat hij een vierde set af kon dwingen. Zo ver kwam het niet. In de tiebreak won Nadal bij 3-2 de langste slagenwisseling van de wedstrijd, die Van de Zandschulp besloot met een korte bal. Die eindigde in het net, maar de twee konden toch rekenen op een luid applaus van het publiek.

In de eerste twee sets speelde Van de Zandschulp wisselvallig. Hij noteerde veel onnodige fouten en wist Nadal niet in verlegenheid te brengen. De Nederlander haalde niet hetzelfde niveau als eerder in het toernooi en kwam uit op 34 onnodige fouten, tegenover 31 winners. Hij sloeg elf aces, won ruim twee derde van de punten op zijn eerste opslag, maar werd toch vijf keer gebroken.

Ongeslagen

Eind mei verloor Van de Zandschulp (26), als 21e geplaatst in Londen, ook op Roland Garros van Nadal. Toen werd het 6-3 6-2 6-4. De 36-jarige Nadal, de mondiale nummer 4, is dit jaar nog ongeslagen op grandslamniveau. Eind januari schreef hij de Australian Open op zijn naam en een maand geleden won hij voor de veertiende keer Roland Garros. Hij kan in 2022 voor het eerst in zijn loopbaan alle grandslamtoernooien in hetzelfde jaar winnen.

Zondag verloor Tim van Rijthoven ook in de vierde ronde. Hij moest in vier sets zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic, de regerend kampioen. Voor het eerst in 20 jaar stonden er weer twee Nederlandse mannen in de vierde ronde van een grand slam.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

7 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

7 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

8 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

9 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

10 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

10 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

10 uur geleden