Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van de Zandschulp verliest in Parijs in drie sets van Nadal

Van de Zandschulp verliest in Parijs in drie sets van Nadal

PARIJS (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp niet gelukt voor een sensatie te zorgen op Roland Garros. De beste tennisser van Nederland moest in de derde ronde met duidelijke cijfers zijn meerdere erkennen in dertienvoudig kampioen Rafael Nadal. In 2 uur en 11 minuten werd het 6-3 6-2 6-4.

Na ruim 2 uur maakte Nadal het op zijn tweede matchpoint af met een smash. In de laatste game kreeg Van de Zandschulp nog een breakpoint, maar hij wist het duel niet te verlengen.

In de derde set stond hij met 4-0 achter, maar hij kwam zowaar nog terug tot 4-3. Bij 4-0 sloeg Van de Zandschulp op breakpoint een ace op zijn tweede opslag.

Fouten

In de eerste twee sets dicteerde Nadal zoals gebruikelijk: hij maakte amper fouten en domineerde de rally's met zijn machtige forehand. Van de Zandschulp maakt bij vlagen een wat onwennige indruk en noteerde meer fouten dan gebruikelijk, ook vanwege de zware spinballen van de Spanjaard.

Van de Zandschulp brak Nadal direct in de eerste game, mede omdat de 21-voudig grandslamkampioen het duel met een dubbele fout begon. Het bleek niet de opmaat naar een van de grootste verrassingen op Roland Garros, want Nadal brak direct terug en gaf alleen in de slotfase nog iets weg.

Eerste keer op Roland Garros

Nadal heeft op Roland Garros pas drie nederlagen geleden. In 2009 verloor hij van de Zweed Robin Söderling en in 2015 en 2021 van Novak Djokovic.

De 26-jarige Van de Zandschulp stond pas voor de eerste keer in de derde ronde op Roland Garros. De nummer 29 van de wereld, als 26e geplaatst, had nooit eerder een beschermde status op een grandslamtoernooi.

Volgende ronde

De partij werd gespeeld op het Court Suzanne Lenglen, de tweede baan op Roland Garros. Op de hoofdbaan, het Court Philippe Chatrier, spelen vrijdag de voornaamste concurrenten van Nadal voor de titel: Djokovic en Carlos Alcaraz.

Nadal, de nummer 5 van de wereld, gaat in Parijs op voor zijn 22e grandslamtitel. Hij heeft één major meer gewonnen dan Djokovic en Roger Federer.

In de volgende ronde treft Nadal de Canadees Félix Auger-Aliassime, die als negende geplaatst is. Daarna wacht mogelijk al een ontmoeting met titelhouder Djokovic.

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

8 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

8 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

10 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

12 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

12 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

13 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

14 uur geleden