Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van de Zandschulp schrijft historie met twee Duitse qualifiers

Van de Zandschulp schrijft historie met twee Duitse qualifiers

NEW YORK (ANP) - Op de US Open zijn voor het eerst in 26 jaar drie tennissers uit het kwalificatietoernooi doorgedrongen tot de vierde ronde van een grandslamtoernooi. Een van die drie qualifiers is de Nederlander Botic van de Zandschulp, die bij de laatste zestien wordt vergezeld door de Duitsers Oscar Otte en Peter Gojowczyk.

De 28-jarige Otte was in de derde ronde te sterk voor de Italiaan Andreas Seppi (6-3 6-4 2-6 7-5), Gojowczyk plaatste zich eerder ten koste van de Zwitser Henri Laaksonen (3-6 6-3 6-1 6-4) voor de vierde ronde. Otte en Gojowczyk zijn respectievelijk de nummer 144 en 141 van de wereld.

Vrijdag verzekerde Van de Zandschulp, de mondiale nummer 117, zich al van een plek in de vierde ronde. De 25-jarige debutant versloeg de Argentijn Facundo Bagnis in vier sets (3-6 6-0 6-2 6-2). Van de Zandschulp is de eerste Nederlandse man in de vierde ronde van een grand slam sinds 2004. Zeventien jaar geleden bereikte Sjeng Schalken de kwartfinales op Wimbledon.

In 1995 plaatsten de Australiër Scott Draper, Adrian Voinea uit Roemenië en de Marokkaan Younes El Aynaoui zich op Roland Garros als qualifier voor de vierde ronde. Alleen Voinea wist door te dringen tot de laatste acht.

Meer uit Sport

Atlete Brinkman wil zondag in Hamburg marathonlimiet Spelen lopen

NIJMEGEN (ANP) - Atlete Nienke Brinkman wil zondag in de marathon van Hamburg alsnog aan de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs voldoen. Als een laatste test woensdag goed gaat, gaat de winnares van Europees brons op de marathon van 2022 van start in de Duitse stad met als doel om onder de limiet van 2.26.50 te lopen.

1 uur geleden
Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

4 uur geleden
Basketballers Knicks winnen na sterk slot ook tweede duel

NEW YORK (ANP) - De basketballers van de New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten.

4 uur geleden
Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

14 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

15 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

16 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

16 uur geleden