Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van de Zandschulp overtuigend naar tweede ronde Australian Open

Van de Zandschulp overtuigend naar tweede ronde Australian Open

N i e u w bericht, meer informatie in 7e alinea

MELBOURNE (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Australian Open. De beste tennisser van Nederland, de nummer 57 van de wereld, was de Duitser Jan-Lennard Struff in drie sets de baas: 6-4 6-3 6-2. Struff (31) staat vijf plekken hoger op de wereldranglijst.

Van de Zandschulp begon op de winderige baan 17 nog wat weifelend aan het duel met de Duitser, die pas één keer een wedstrijd wist te winnen in Melbourne. Hij kwam met 4-2 achter, maar won vervolgens vier games op een rij. Struff besloot de set, waarin beiden nog wat zoekende waren, met een dubbele fout.

In de tweede set kwam Van de Zandschulp beter in de wedstrijd, terwijl Struff steeds meer fouten ging maken. Het werd 4-1 voor de Nederlander, die na winst van de eerste set geen moment meer in de problemen kwam en opvallend eenvoudig wegliep bij de wat gelaten Struff.

Illustratief voor het duel was misschien wel de wijze waarop Van de Zandschulp in de derde set op een 3-2-voorsprong, met een break, kwam. Na een sterk opgebouwd punt had Struff de bal voor het wegsmashen, maar de wind maakte het hem moeilijk. Van de Zandschulp wist de smash nog terug te halen en plaatste de beslissende break. In de laatste games was het verzet gebroken en Van de Zandschulp maakte het af met een lovegame, na een reeks missers van Struff. De derde set duurde slechts 32 minuten en de hele partij een uur en 49 minuten.

Van de Zandschulp benutte de helft van zijn breakpoints: vijf van de tien. Hij stond de Duitser slechts één break toe en sloeg acht aces.

Voor de 26-jarige Van de Zandschulp was het zijn eerste wedstrijd op een grand slam sinds zijn memorabele reeks op de US Open, in september van vorig jaar. Hij beleefde in New York zijn doorbraak door de kwartfinales te halen.

In de tweede ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de Fransman Richard Gasquet, die zijn landgenoot Ugo Humbert met 3-6 7-6 (4) 7-6 (3) 6-3 versloeg. Gasquet is de nummer 81 van de wereld, Humbert was als 29e geplaatst. Vorig jaar bleef Van de Zandschulp bij zijn debuut nog steken in de openingsronde.

Maandag bereikte Tallon Griekspoor al de tweede ronde van de Australian Open. Hij liet de Italiaan Fabio Fognini kansloos.

Meer uit Sport

IOC krijgt kritiek na oproep Russen en Belarussen toe te laten

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - De oproep van het Internationaal Olympisch Comité aan de sportbonden om individuele atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden weer toe te laten tot wedstrijden is slecht gevallen bij politici in Polen, Duitsland en Tsjechië.

7 uur geleden
Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

MIAMI (ANP) - Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

7 uur geleden
Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

DEN HAAG (ANP) - IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro. Met dat bedrag kan de topsportaccommodatie zogeheten battery packs installeren, schrijft sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Met deze hulp kan topsport doorgaan in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse toppers ook vaak trainen.

7 uur geleden
Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

9 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

10 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

11 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

12 uur geleden