Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van de Zandschulp naar tweede ronde US Open na opgave Thompson

Van de Zandschulp naar tweede ronde US Open na opgave Thompson

NEW YORK (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van de US Open. De nummer 65 van de wereld zag zijn Australische tegenstander Jordan Thompson opgeven met een enkelblessure. Van de Zandschulp had de eerste set met 6-3 gewonnen.

Saillant detail is dat Van de Zandschulp in aanloop naar de US Open juist te maken kreeg met een enkelblessure. Die zorgde ervoor dat hij zo'n zes weken niet in actie kon komen.

Voor Van de Zandschulp (27) is het de eerste keer sinds Wimbledon dat hij de tweede ronde weet te bereiken. Hij kwam sindsdien slechts op één toernooi in actie wegens een enkelblessure. Vorige week verloor hij bij zijn rentree in Winston-Salem direct zijn eerste partij.

Servicebreak

De Nederlander begon goed tegen de nummer 51 van de wereld en wist direct een servicebreak te forceren: 3-0. Thompson brak na een lange game terug, maar oogde desondanks gefrustreerd. Hij had vroeg in de wedstrijd zijn rechterenkel bezeerd en liep moeizaam.

Van de Zandschulp wist op 4-3 opnieuw een break te plaatsen en maakte de set af met een lovegame. Toen hij op zijn bankje zat, besloot Thompson hem te feliciteren, waarna de Australiër teleurgesteld afdroop. Thompson stond in juni nog in de eindstrijd van het grastoernooi van Rosmalen, waarin hij verloor van Tallon Griekspoor.

Opbouwen

Van de Zandschulp neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het duel tussen de Brit Dan Evans en Daniel Galan uit Colombia. Evans is als 26e geplaatst.

Twee jaar geleden haalde Van de Zandschulp de kwartfinales in New York. Dit jaar begon hij, vooral door de lange absentie, zonder verwachtingen aan het toernooi. "Ik moet zeggen dat het in de trainingen goed gaat, maar wedstrijden zijn toch altijd weer anders. Maar ik moet reëel zijn en beseffen dat het weer wat tijd gaat kosten voordat ik mijn beste tennis ga spelen. Daar heb ik wel weer twee of drie weken voor nodig", liet hij afgelopen weekend optekenen.

"Het toernooi van Winston-Salem van vorige week kwam eigenlijk veel te vroeg. Maar ik wilde gewoon alvast in de Verenigde Staten zijn en anders had een wedstrijd als die ik daar speelde me hier misschien overkomen. Hier in Amerika zijn we echt pas weer serieus begonnen. Eigenlijk gaat het elke dag beter, maar ik probeer het rustig op te bouwen."

Meer uit Sport

Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

38 minuten geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

2 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

4 uur geleden
IOC-voorzitter Bach verwacht Palestijnse delegatie op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Zes tot acht Palestijnse atleten doen waarschijnlijk mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Sommigen van hen krijgen een uitnodiging, ook als ze zich niet weten te kwalificeren, heeft voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen persbureau AFP gezegd.

4 uur geleden
Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

14 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

15 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

18 uur geleden