Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van de Zandschulp in vier sets naar tweede ronde Roland Garros

Van de Zandschulp in vier sets naar tweede ronde Roland Garros

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van Roland Garros. De beste tennisser van Nederland ontdeed zich in de openingsronde in vier sets van de Russische qualifier Pavel Kotov: 6-3 3-6 6-3 6-2.

De Nederlander maakte het op baan 12 na 2 uur en 37 minuten op eigen service af. Hij benutte pas zijn vierde wedstrijdpunt, met een smash.

Van de Zandschulp had het drie sets erg lastig met de nummer 143 van de wereld, die al drie kwalificatiewedstrijden had gewonnen. Nadat de Nederlander de derde set had gewonnen, liep hij in de vierde set in rap tempo uit. Hij plaatste meteen in de eerste game een break en deed dat bij 3-1 nog eens.

Waarschuwing

Halverwege de derde set kreeg Van de Zandschulp een waarschuwing omdat hij een bal het park af sloeg. Nadat hij zelf had gebroken, verloor hij vervolgens op 'love' - zonder een punt te pakken - zijn eigen servicegame. Hij had het lastig tegen de taaie Rus, die weinig onnodige fouten maakte en Van de Zandschulp voor ieder punt liet werken.

Toch won Van de Zandschulp ruim driekwart van de punten op zijn eerste opslag (77 procent) en hij noteerde tien aces. Kotov sloeg geen een ace.

Regen

Voorafgaand aan de wedstrijd wilde de Nederlander wachten totdat de regen zou stoppen en bij aanvang van de vierde set gaf hij opnieuw aan dat hij vond dat het te hard regende.

De 26-jarige Van de Zandschulp, opgeklommen naar plek 29 op de wereldranglijst, heeft voor het eerst in zijn loopbaan een geplaatste status op een grandslamtoernooi. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de winnaar van het duel tussen de Italiaan Fabio Fognini en Alexei Popyrin uit Australië. Mocht hij dat duel winnen, dan wacht hem mogelijk een treffen met Rafael Nadal.

Vorig jaar bereikte Van de Zandschulp ook de tweede ronde in Parijs, toen als qualifier. Begin dit jaar haalde hij op de Australian Open de derde ronde.

Meer uit Sport

Skibond 'verguld' met comeback skilegende Hirscher voor Nederland

UTRECHT (ANP) - De kleine skinatie Nederland verwelkomt met Marcel Hirscher een van de beste skiërs aller tijden. De Nederlands Ski Vereniging (NSkiV) bevestigt dat de 35-jarige Hirscher vanaf volgend seizoen onder de Nederlandse vlag wedstrijden zal skiën. Hij maakt gebruik van zijn dubbele paspoort. Eerder gaf de Oostenrijkse skibond al goedkeuring voor de verandering van nationaliteit.

43 minuten geleden
Skilegende Hirscher plant rentree als Nederlander

WENEN (ANP/DPA) - De in 2019 gestopte Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher plant een rentree in de wereldbeker als Nederlander. Oostenrijkse en Zwitserse media brengen dat nieuws prominent. De Oostenrijkse skibond heeft bevestigd dat het een aanvraag van Hirscher om te skiën voor Nederland heeft goedgekeurd.

2 uur geleden
Oud-winnaar Quintana vastberaden Giro d'Italia te fietsen

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana is vastbesloten van start te gaan in de Ronde van Italië, de koers die hij tien jaar geleden won. De renner van Movistar zegt herstellende te zijn van zijn verwondingen die hij opliep door een val in de Ronde van Catalonië.

3 uur geleden
Bijna 130 miljoen euro voor slachtoffers van turnarts Nassar

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie betaalt een schadevergoeding van 139 miljoen dollar, omgerekend bijna 130 miljoen euro, aan slachtoffers van Larry Nassar. De voormalig teamarts van de Amerikaanse turnbond werd begin 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar vanwege seksueel misbruik van honderden veelal jonge turnsters.

15 uur geleden
Tennisster Pegula maakt in juni haar opwachting in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Jessica Pegula maakt in juni voor de tweede keer haar opwachting in de Libéma Open in Rosmalen. De Amerikaanse nummer 5 van de wereld speelde eerder in 2015 op de grasbanen van Autotron 's-Hertogenbosch.

16 uur geleden
Zijlaard boekt in Romandië eerste profzege met winst in proloog

PAYERENE (ANP) - Wielrenner Maikel Zijlaard is de eerste leider in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander was in Payerne de snelste in een proloog over 2,28 kilometer. Voor de renner van Tudor Pro Cycling Team was het de eerste profzege op de weg.

17 uur geleden
Franse minister belooft schone Seine voor zwemwedstrijden Spelen

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, belooft dat er schoon water door de Seine in Parijs stroomt voor de olympische wedstrijden openwaterzwemmen en het zwemmen bij de triatlon.

18 uur geleden