Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van de Looi: het zou raar zijn om nu alles overboord te gooien

Van de Looi: het zou raar zijn om nu alles overboord te gooien

BOEDAPEST (ANP) - Jong Oranje zal zaterdag op het Europees kampioenschap tegen Jong Duitsland niet opeens heel anders gaan spelen. Bondscoach Erwin van de Looi ziet daar na het gelijkspel met Jong Roemenië (1-1) geen aanleiding voor en vindt dat zijn elftal vast moet houden aan waar twee jaar lang aan gewerkt is.

"We zijn altijd wat van plan. We gaan niet opeens alles anders doen. Uiteindelijk zijn we een traject ingegaan hoe we willen spelen, dat heeft ons best wat gebracht", zei Van de Looi vrijdag in Boedapest. "Het zou raar zijn dat je na een mindere wedstrijd tegen Roemenië alles wat je twee jaar lang gedaan hebt, overboord gooit en allerlei tactische varianten uit de hoge hoed tovert."

Het gelijkspel tegen Roemenië kwam bij Jong Oranje vrij hard aan. "De avond zelf was er de teleurstelling", aldus Van de Looi. "De dag erna hebben we kritisch naar onszelf gekeken. Aan de bal speelden we onder ons niveau. We weten dat we dat beter moeten doen. We gaan voor de winst natuurlijk. Maar als je naar de stand kijkt, weet je dat je in ieder geval niet moet verliezen. Wil je het in eigen hand houden, moet je morgen in ieder geval gelijkspelen."

Winnaarsmentaliteit

Jong Duitsland begon het toernooi woensdag met een overwinning van 3-0 op de leeftijdsgenoten van Hongarije.

De spelers van Jong Oranje oogden de voorbije dagen op trainingen en tijdens interviews rustig en niet in paniek. Van de Looi vindt dat aan de ene kant mooi, maar er kan ook een gevaar in schuilen, zegt hij. "We waren tegen Roemenië wat slordig, dat kan ook met het feit te maken hebben dat we voor het eerst op het EK speelden en dat er wat spanning was. We hebben het goed geanalyseerd. Dat is helder en geeft een bepaalde rust. Maar we moeten ook niet doorslaan naar: het was één keer minder, het komt wel goed. Er moet nu wel een soort gif en echte winnaarsmentaliteit te zien zijn. Morgen moet het wel even gebeuren. We moeten wel opstaan eigenlijk."

De bondscoach verwacht tegen de Duitsers meer ruimte dan tegen de Roemenen. "Zij zetten normaal gesproken hoog druk en laten ons weinig voetballen. Dat deed Roemenië soms ook, maar zij gingen bij vlagen ook echt ver terug. Dat verwacht ik van de Duitsers niet. Zij hebben gewoon veel kwaliteit, hun speelstijl lijkt wel wat op die van ons. Ze willen graag door de as spelen en kijken of ze daar een overtal kunnen krijgen. Lukt dat niet, dan gaat het vaak via de zijkanten met opkomende backs. Met veel voorzetten en ook veel 'vroege' voorzetten. Er zit veel dynamiek in het team."

Meer uit Voetbal

Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

1 uur geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

2 uur geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

2 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

2 uur geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

2 uur geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

3 uur geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

3 uur geleden