Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Crooij bezorgt Steijn in blessuretijd punt bij debuut Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Maurice Steijn heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Sparta ternauwernood gelijkgespeeld. De Rotterdammers maakten in de thuiswedstrijd tegen AZ in de 94e minuut gelijk. Vito van Crooij schoot de bal uit een vrije trap fraai binnen: 1-1.

Sparta blijft ondanks het gelijkspel op de laatste plaats in de Eredivisie staan en heeft nu nog drie wedstrijden om weg te komen bij de onderste twee plaatsen en zo degradatie naar de eerste divisie te voorkomen.

Steijn stond dinsdag voor het eerst voor de groep. De voormalige middenvelder zou eigenlijk pas in juli beginnen, maar na het opstappen van hoofdcoach Henk Fraser wilde hij wel eerder instappen bij de club.

Grote kans voor AZ in slotfase eerste helft

AZ zorgde voor het eerste gevaar op het Kasteel. Doelman Maduka Okoye redde in de 17e minuut op een schot van de Noorse middenvelder Fredrik Midtsjø. Sparta antwoordde vrijwel direct met een schot dat maar net naast ging van Younes Namli. Veel meer wist de thuisploeg voor rust niet uit te richten. AZ kreeg in de slotfase van de eerste helft nog wel een grote kans. Na een goede pass van international Owen Wijndal, schoot Zakaria Aboukhlal de bal vanuit de lucht in vrije positie naast.

In de beginfase van de tweede helft was het alsnog raak voor de Alkmaarders. Na een foutje van Sparta-aanvoerder Adil Auassar, kon Aboukhlal de bal diep geven op de net niet buitenspel staande Vangelis Pavlidis. De Griek schoot raak laag en staat nu op dertien treffers in de competitie. Tijjani Reijnders was na een uur dicht bij een tweede treffer, maar Okoye redde.

Vrije trap

Sparta kreeg in de slotfase enkele goede kansen. De grootste was voor Sven Mijnans, die van dichtbij over schoot. Een nederlaag leek onvermijdelijk, totdat Van Crooij de vrije trap benutte. AZ beklaagde zich bij de scheidsrechter Edwin van de Graaf, omdat er volgens de Alkmaarders geen sprake was van een overtreding.

Sparta heeft na 31 duels 26 punten. Dat zijn er net zoveel als PEC Zwolle en Willem II. Willem II speelt zondag nog tegen PSV. AZ blijft vijfde en behoudt een achterstand van 3 punten op nummer 4 FC Twente.

Meer uit Voetbal

Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

5 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

9 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

11 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

12 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

13 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

14 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).