Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Bronckhorst wil fans Rangers trots maken met Europese prijs

Van Bronckhorst wil fans Rangers trots maken met Europese prijs

SEVILLA (ANP) - Giovanni van Bronckhorst hoopt de supporters van Rangers FC na jaren weer een Europese prijs te bezorgen. "We willen onze fans trots maken", zei de Nederlandse trainer van de Schotse topclub in aanloop naar de finale van de Europa League van woensdag tegen Eintracht Frankfurt in Sevilla.

Van Bronckhorst sprak op de afsluitende persconferentie met respect over de Duitse tegenstander. "Het is een goed georganiseerd team met snelle en gevaarlijke spelers. Frankfurt speelde geweldig tegen FC Barcelona en West Ham United. Ze verdienen het om in de finale te staan", aldus de oud-coach van Feyenoord.

Rangers FC behaalde tot dusverre één Europese prijs, dat was in 1972 toen de club de toenmalige Europa Cup II won. Eintracht Frankfurt was ook één keer succesvol in Europa, met de winst van de UEFA Cup in 1980. Van Bronckhorst: "De sfeer in de groep is goed bij ons. We kijken allemaal erg uit naar deze wedstrijd. Deze trofee willen we winnen."

Naast de Europa League zelf staat voor de Rangers en Frankfurt woensdag ook een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League voor komend seizoen op het spel. Naar verwachting reizen 100.000 Schotten naar Sevilla, waar het woensdag overdag naar verwachting 37 graden wordt. "Dat is wel wat anders dan in Glasgow", grapte Van Bronckhorst, die in de finale weer kan beschikken over de Jamaicaan Kemar Roofe. De aanvaller miste de halve finales tegen RB Leipzig. Van Bronckhorst: "Hij is beschikbaar. Maandag heeft hij alweer meegetraind en dinsdag doet hij dat ook. Woensdag zit hij bij de selectie. Als ik hem nodig heb, staat hij klaar."

Veteraan Aaron Ramsey is ook weer van de partij. "De laatste tijd heeft hij weinig gespeeld. Hij is een belangrijke speler voor ons. Zeker in dit soort wedstrijden heb je ervaren jongens nodig", zei Van Bronckhorst.

Meer uit Voetbal

Ook doelman Schlager aan de kant bij Oranje-opponent Oostenrijk

SALZBURG (ANP/Belga) - Het nationale voetbalelftal van Oostenrijk, een van de tegenstanders van Oranje tijdens het aankomende EK, kampt opnieuw met tegenslag. Doelman Alexander Schlager van RB Salzburg ondergaat maandag een operatie aan zijn knie. Volgens zijn club is zijn seizoen voorbij. Het is nog onduidelijk of hij ook een streep door het EK moet zetten.

21 minuten geleden
Gemeente: Stadhuisplein Eindhoven vol voor huldiging PSV

EINDHOVEN (ANP) - Zo'n vier uur voordat de selectie van PSV met de platte kar arriveert op het Stadhuisplein in Eindhoven is het plein vol. Niemand wordt nog toegelaten, meldt de gemeente. Op het plein is plek voor 19.500 fans.

43 minuten geleden
Koopmeiners speelt door schorsing niet meer voor Almere City FC

ALMERE (ANP) - Peer Koopmeiners komt de laatste twee wedstrijden van dit seizoen niet meer in actie voor Almere City FC. De middenvelder kreeg afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1) een directe rode kaart voor een overtreding en is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Dat meldt de club, die dertiende staat in de Eredivisie.

47 minuten geleden
Huldiging Bayer Leverkusen na historisch seizoen op 26 mei

LEVERKUSEN (ANP/DPA) - Bayer Leverkusen wordt op 26 mei gehuldigd voor het nu al historische seizoen, waarin het voor het eerst het kampioenschap van Duitsland veroverde. Een dag voor het feest speelt het elftal van succescoach Xabi Alonso nog de Duitse bekerfinale, terwijl de ploeg ook een goede kans maakt de eindstrijd van de Europa League op 22 mei te bereiken.

58 minuten geleden
Club Brugge mist Nederlandse back Meijer rest van seizoen

BRUGGE (ANP) - Club Brugge kan tijdens het restant van het seizoen geen beroep meer doen op Bjorn Meijer. De Nederlandse verdediger heeft zondag een knieblessure opgelopen en zal "meerdere maanden" niet beschikbaar zijn, meldde de club.

2 uur geleden
Borussia Dortmund met fitte basis richting PSG voor return CL

PARIJS (ANP) - Borussia Dortmund kan dinsdag in de return tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League een beroep doen op de vaste basis van de laatste tijd. De ploeg van trainer Edin Terzic verdedigt in Parijs een 1-0-voorsprong na de overwinning in de heenwedstrijd in Duitsland van vorige week.

3 uur geleden
Messi en FIFA-baas Infantino eren overleden bondscoach Menotti

BUENOS AIRES (ANP/DPA) - Lionel Messi en voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA hebben hun respect betuigd aan de zondag op 85-jarige leeftijd overleden César Luis Menotti. "Een van de grote namen van ons voetbal", zei Messi over de voormalige bondscoach van Argentinië, die het land in 1978 naar de eerste wereldtitel leidde.

5 uur geleden