Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Bronckhorst wil Champions League terugbrengen naar Ibrox

Van Bronckhorst wil Champions League terugbrengen naar Ibrox

EINDHOVEN (ANP) - Giovanni van Bronckhorst moest even lachen toen hij hoorde dat zijn collega en vriend Ruud van Nistelrooij niet zijn eigen ploeg PSV maar Rangers FC als favoriet voor een plaats in de groepsfase van de Champions League had uitgeroepen. "Dat is een groot compliment", reageerde de trainer van de Schotse ploeg op een laatste persconferentie voor de return tussen beide clubs in de play-offs van de voorronden in Eindhoven. "Dat is mooi gezegd van Ruud."

Van Nistelrooij denkt dat Rangers FC licht in het voordeel is omdat die club vorig seizoen wist door te dringen tot in de finale van de Europa League. "Maar je kan normaal gesproken beter een thuisduel dan een uitwedstrijd spelen", counterde Van Bronckhorst. "Ik denk dat beide clubs elkaar weinig ontlopen, dat zag je vorige week."

Het eerste duel in Glasgow eindigde onbeslist (2-2). "Soms waren wij de bovenliggende partij, op sommige momenten was PSV sterker. Het ging redelijk gelijk op", stelde Van Bronckhorst die het niet als een nadeel ziet dat zijn ploeg zaterdag diep moest gaan tijdens het competitieduel met Hibernian (2-2) terwijl PSV van een vrij weekeinde mocht genieten. "We zijn gewend om na drie dagen weer een wedstrijd te spelen", zei hij. "Dat doen we bijna het hele seizoen. We voelen ons sterk en zijn klaar voor deze wedstrijd."

Rangers FC hunkert naar een terugkeer in de groepsfase van de Champions League. De huidige nummer 2 van de Schotse competitie speelde in het seizoen 2010/2011 voor het laatst in het hoofdtoernooi, toen het nog als Glasgow Rangers door het leven ging. "De Champions League maakt bij iedere speler en trainer veel los", zei Van Bronckhorst. "Het is het mooiste toernooi in het clubvoetbal. Ik heb de Champions League in 2006 met Barcelona gewonnen. Ik beschouw dat als een van de hoogtepunten uit mijn loopbaan. We gaan er alles aan doen om de Champions League terug te brengen naar ons stadion Ibrox. Dat verdient iedereen die onze mooie club een warm hart toedraagt."

Meer uit Voetbal

Van der Maarel krijgt afscheidswedstrijd bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-voetballer Mark van der Maarel krijgt een afscheidswedstrijd in september. De club uit de Eredivisie laat weten op gepaste wijze afscheid te willen nemen van de 34-jarige verdediger.

7 minuten geleden
Arsenal langer door met middenvelder Jorginho

LONDEN (ANP/BELGA) - Arsenal heeft het aflopende contract van middenvelder Jorginho met een seizoen verlengd. De 32-jarige Italiaanse voetballer kwam in januari 2023 over van Chelsea.

8 minuten geleden
Operatie voor Sierhuis na nieuwe zware knieblessure

SITTARD (ANP) - Spits Kaj Sierhuis van Fortuna Sittard heeft een zware knieblessure en ondergaat binnenkort een operatie. Dat meldt de speler op Instagram. "De geweldige momenten die we dit seizoen samen in ons stadion hebben beleefd zullen werken als motivatie om zo sterk mogelijk terug te komen", schrijft de aanvaller, die dit seizoen twaalf doelpunten maakte voor de Limburgers in de Eredivisie.

2 uur geleden
Nieuw contract Cubarsí bij FC Barcelona met torenhoge afkoopsom

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft het contract met de 17-jarige verdediger Pau Cubarsí opengebroken en verlengd tot en met juni 2027. Er is een torenhoge afkoopsom van 500 miljoen euro opgenomen in de nieuwe verbintenis.

2 uur geleden
Coach Lukkien wil dat Groningen zich afsluit van 'promotiekoorts'

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien wil dat zijn ploeg zich vrijdag tegen Roda JC afsluit voor het grote enthousiasme dat de afgelopen dagen in de regio is ontstaan over de kans op promotie naar de Eredivisie. "Het leeft enorm. Overal waar je komt, word je erop aangesproken. Wij moeten ervoor zorgen dat we ons hiervoor afsluiten om een topprestatie te kunnen leveren", spreekt Lukkien via de website van FC Groningen.

3 uur geleden
Fans steunen Roda en Groningen in aanloop naar promotieduel

KERKRADE/GRONINGEN (ANP) - Zowel Roda JC als FC Groningen heeft zich met de steun van vele fans voorbereid op het cruciale onderlinge duel van vrijdagavond 20.00 uur. De nummers 2 en 3, die vrijdag in de Euroborg strijden om het laatste directe ticket voor promotie naar de Eredivisie, werkten op Hemelvaartsdag een open training af. Daar kwamen honderden supporters op af, met trommels en wat licht vuurwerk.

4 uur geleden
Maleisische topvoetballer op intensive care na aanval met zuur

KUALA LUMPUR (ANP/AFP) - De Maleisische club Selangor FC weigert vrijdag de openingswedstrijd van het voetbalseizoen te spelen. Diverse spelers waren de afgelopen weken slachtoffer van bruut geweld. Rechtsbuiten Faisal Halim, tevens Maleisisch international, ligt momenteel met ernstige brandwonden op de intensive care nadat hij in een winkelcentrum werd overgoten met een bijtend zuur. Zijn teamgenoot Akhyar Rashid raakte gewond bij een overval.

8 uur geleden