Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Breukelen deelt schaal uit bij kampioenschap PSV

Van Breukelen deelt schaal uit bij kampioenschap PSV

EINDHOVEN (ANP) - Wanneer PSV zondag op eigen veld de landstitel verovert zal de bijbehorende trofee, de zogenoemde schaal, worden uitgereikt door Hans van Breukelen. De voormalig doelman en 73-voudig international noemt het op de site van de Eindhovense club "een eer" dat hij een rol speelt bij de festiviteiten.

"Ik heb dit seizoen ontzettend genoten van het goede voetbal dat het team van Peter Bosz heeft laten zien. Dat maakt het extra speciaal dat ik de trofee mag overhandigen", aldus Van Breukelen, die met PSV zes keer kampioen van Nederland werd, drie keer de KNVB-beker won en in 1988 na een strafschoppenserie tegen Benfica ook de Europa Cup 1, de voorloper van de Champions League, veroverde. Na zijn actieve loopbaan was hij twee periodes lid van de raad van commissarissen.

PSV wordt zondag voor de 25e keer kampioen als het 1 punt pakt tegen Sparta Rotterdam.

Meer uit Voetbal

Vitesse mag aandelen Russische eigenaar overdragen aan stichting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om het voortbestaan van de club. De Gelderse vereniging kan de banden met de omstreden eigenaar Valeri Oyf eindelijk verbreken. Vitesse heeft van de licentiecommissie van de KNVB toestemming gekregen alle aandelen van de Rus over te dragen aan de onafhankelijke stichting Vitesse voor Altijd.

20 minuten geleden
FC Twente wil in laatste speelronde derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente wil zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle de kroon op een mooi seizoen zetten. De club wil met een zege de derde eindklassering van de Eredivisie veiligstellen en mag dan aan de voorronden van de nieuwe editie van de Champions League deelnemen.

33 minuten geleden
Spaanse media: Laporta wil Barça-trainer Xavi alsnog ontslaan

BARCELONA (ANP) - Trainer Xavi moet alsnog weg bij Barcelona. Dat melden meerdere Spaanse media vrijdag, weken nadat de coach had bekendgemaakt toch te willen blijven. Hij zou een conflict hebben met voorzitter Joan Laporta.

1 uur geleden
Geen Camping van Oranje op EK in Leipzig na onvoldoende animo

LEIPZIG (ANP) - Supporters van het Nederlands elftal kunnen rond het tweede groepsduel van het EK met Frankrijk niet terecht op de Camping van Oranje in Leipzig. De organisatie heeft onvoldoende aanmeldingen binnen gekregen en besloten het evenement te annuleren. Fans van Oranje kunnen wel terecht op Camping Oranje in Hamburg en Berlijn, waar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tegen Polen en Oostenrijk speelt.

1 uur geleden
Coach Klopp maakt zich op voor emotioneel afscheid bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp maakt zich op voor een emotioneel afscheid bij FC Liverpool. De 56-jarige Duitser neemt zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers na negen jaar afscheid van de huidige nummer 3 van de Premier League. "Het is zeldzaam dat je in de voetballerij zo'n mooie band kunt opbouwen met een club en een stad", zei hij op een persconferentie.

1 uur geleden
Trainer Funkel vertrekt bij Duitse bekerfinalist Kaiserslautern

KAISERSLAUTERN (ANP/DPA) - De verrassende Duitse bekerfinalist 1. FC Kaiserslautern neemt na het seizoen afscheid van trainer Friedhelm Funkel. Het aflopende contract van de 70-jarige coach werd in goed overleg niet verlengd, meldde de club uit de tweede Bundesliga.

1 uur geleden
Voetbalster Van de Sanden vertrekt bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Voetbalster Shanice van de Sanden vertrekt na twee jaar bij Liverpool. De 31-jarige aanvalster laat dat weten op Instagram. Ze vertelt niets over haar toekomstplannen.

2 uur geleden