Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Bommel: sommige mensen werden nerveus bij PSV

Van Bommel: sommige mensen werden nerveus bij PSV

DOORN (ANP) - Mark van Bommel weet nog niet waar zijn toekomst als trainer ligt. "Bij serieuze interesse zou Mino me op de hoogte brengen", doelt hij op zijn zaakwaarnemer Raiola. "Dat heeft hij nog niet gedaan. Dus ik heb niet het idee dat er iets heel concreets speelt nu."

Van Bommel werd vorig jaar december ontslagen bij PSV, na een nederlaag tegen Feyenoord (3-1) in De Kuip. "Daarna hebben zich wel clubs gemeld", vertelt hij aan het ANP. "Maar ik voelde er weinig voor om tussentijds in te stappen. Ik begin liever voorafgaand aan een heel seizoen. De Bundesliga zou wel bij me passen, Engeland zie ik ook wel zitten. Maar een mooie Italiaanse of Spaanse club zou ook goed kunnen."

De 43-jarige Van Bommel wil snel weer aan de slag, als de juiste club zich meldt. "Maar het coronavirus heeft natuurlijk wel dingen veranderd", zegt hij. "Wie ontslaat deze maand nog een trainer? Als er niet snel iets moois voorbij komt, dan wachten we nog even rustig. We zien wel."

Wesley Sneijder

Van Bommel baalt nog steeds hoe het is gelopen bij PSV. "Iedereen weet wat ik met die club heb", stelt hij. "Dan is het niet leuk als je daar ontslagen wordt. Maar het is niet anders. Nee, in mijn ogen was het niet nodig geweest. Ik heb na mijn ontslag geen speler slecht over mij horen praten. Ook de wisselspelers niet. Dat zegt wel wat. Ik heb nog steeds contact met sommige spelers daar. De resultaten waren even niet goed maar we verloren vrij onterecht van Feyenoord. We waren sterker in die wedstrijd. Sommige mensen werden helaas nerveus bij PSV. Dat is jammer."

Van Bommel was zaterdag te gast bij de presentatie van de biografie van Wesley Sneijder, die ook ambities heeft om ooit trainer te worden. "Dat kan hij zeker", denkt Van Bommel. "Maar hij zal eerst zijn diploma's moeten halen. Ik denk dat Wesley niet noodzakelijk eerst als jeugdtrainer moet beginnen. Bij hem gaat alles snel. Gooi hem maar voor de leeuwen."

De bij PSV ontslagen trainer komt voor in de biografie van Sneijder, die tijdens het EK van 2012 nog net tussenbeide kon komen toen Klaas-Jan Huntelaar in een ontbijtzaal van het spelershotel Van Bommel wilde aanvallen. "Die dingen gebeuren", zegt de voormalige middenvelder. "Ik heb er geen problemen mee dat Wesley dat vertelt. We waren op het EK van 2012 geen eenheid meer. Huntelaar had een goed seizoen achter de rug en legde zich niet zo maar neer bij een rol als tweede spits achter Robin van Persie. Het was een EK om snel te vergeten met drie nederlagen op rij."

Meer uit Voetbal

Voetbalsters PSG bereiken halve finales Champions League

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

9 uur geleden
Coach voetbalsters Leicester ontslagen na 'overtreding gedragscode'

LEICESTER (ANP/RTR) - Voetbalclub Leicester City heeft vrouwencoach Willie Kirk ontslagen. De club, waarvoor de Nederlandse keepster Lize Kop uitkomt, meldt dat Kirk de 'gedragscode' heeft overtreden. Britse media melden dat er een intern onderzoek liep vanwege een vermeende relatie van de coach met een speelster van de club.

10 uur geleden
Voetbalsters Barcelona opnieuw naar laatste vier Champions League

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse titelverdediger, met Oranje-international Esmee Brugts in de basis, kende niet al te veel problemen met het Noorse SK Brann. Na de 2-1-zege in de uitwedstrijd werd het in het eigen Estadi Johan Cruyff 3-1.

11 uur geleden
AZ-aanvoerster Van Lunteren gaat nog een jaar door

ALKMAAR (ANP) - Desiree van Lunteren voetbalt ook volgend seizoen voor AZ. De Alkmaarse eredivisionist heeft het contract van de 31-jarige aanvoerster met een jaar verlengd.

12 uur geleden
Reservedoelman Alblas van Excelsior stopt door knieblessure

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior-keeper Norbert Alblas beëindigt na dit seizoen zijn carrière. De 29-jarige reservedoelman van de Rotterdammers liep vorige week tijdens de training een kruisbandblessure op, de derde in zijn loopbaan. Alblas besloot daarna te stoppen en zich te gaan richten op een trainersloopbaan.

15 uur geleden
Doelman Neuer nog onzeker voor topper Bayern tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München nog niet hervat in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. De 38-jarige keeper liep bij de training van het Duits elftal vorige week een spierblessure in zijn bovenbeen op.

16 uur geleden
Geschorste voetballer Tonali ook in Engeland verdacht van gokken

LONDEN (ANP/DPA) - De al voor tien maanden geschorste Italiaanse voetballer Sandro Tonali moet vrezen voor een nog zwaardere straf om zijn gokgedrag. De Engelse voetbalbond verdenkt de middenvelder van Newcastle United nu ook van het overtreden van de regels bij vijftig weddenschappen in Engeland, tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar. Tonali kreeg in oktober zijn schorsing van tien maanden van de Italiaanse bond.

16 uur geleden