Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Bommel neemt geëmotioneerd afscheid als coach van Antwerp

Van Bommel neemt geëmotioneerd afscheid als coach van Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Trainer Mark van Bommel heeft na afloop van de laatste wedstrijd in de play-offs om de Belgische titel geëmotioneerd afscheid genomen bij Antwerp FC. De 47-jarige coach die Antwerp vorig seizoen naar de eerste landstitel sinds 1957 leidde, stopt na twee jaar, al is dat nog niet officieel door de club gemeld.

Van Bommel zag zijn ploeg in de laatste wedstrijd met 3-1 winnen van Anderlecht. Antwerp eindigde als zesde en laatste in de play-offs en plaatste zich daardoor niet voor Europees voetbal.

Over zijn toekomst liet Van Bommel zich verder niet uit. "Er wordt veel geschreven in de kranten. Op dit moment ben ik vrij op 30 juni en we gaan wel zien wat er gebeurt", zei hij op de persconferentie. "Als ik geen club heb, dan zit ik hier volgend seizoen op de tribune voor Antwerp-Beerschot. Ik heb gehoord dat dat nog gekker is dan afgelopen twee jaar."

Van Bommel moest meerdere keren zijn tranen wegvegen. "Dat betekent dat je je identificeert met de club. Het moeilijkste als speler of trainer is je inleven in een club, maar als je dat gevoel eenmaal hebt, raak je het niet kwijt", zei hij over de "klotevraag", waardoor hij opnieuw volschoot.

Meer uit Voetbal

UEFA stelt onderzoek in na vermeend wangedrag Servische fans

GELSENKIRCHEN (ANP/AFP) - De UEFA is een disciplinaire procedure begonnen tegen de Servische voetbalbond (FSS) na vermeend wangedrag van Servische supporters rondom de EK-wedstrijd tegen Engeland (0-1-verlies).

9 minuten geleden
Ronaldo begint met 'tinteling in buik' aan zesde EK voetbal

LEIPZIG (ANP/DPA) - Cristiano Ronaldo begint dinsdag aan zijn zesde EK voetbal in het shirt van Portugal. De 39-jarige sterspeler voelt net als bij zijn eerste EK "een tinteling" in zijn buik.

30 minuten geleden
Vitesse praat nog met Nederlandse en buitenlandse investeerder

ARNHEM (ANP) - Het noodlijdende Vitesse is op de valreep nog in gesprek met een Nederlands en buitenlands bedrijf om de club over te nemen. Bronnen rondom de club melden dat er nog geen definitief akkoord ligt met een van beide partijen. Bovendien moet een schikking worden getroffen met de Amerikaanse schuldeiser Coley Parry. Dat is nog niet het geval.

54 minuten geleden
Belgen Vertonghen en Theate beginnen op de bank tegen Slowakije

FRANKFURT (ANP) - De Belgische verdedigers Jan Vertonghen en Arthur Theate beginnen tijdens het eerste EK-groepsduel met Slowakije op de bank. De twee spelers zijn net hersteld van blessures. Bondscoach Domenico Tedesco kiest in Frankfurt voor Wout Faes en Zeno Debast in het centrum van de verdediging.

1 uur geleden
Roemenië wint op EK overtuigend van Oekraïne

MÜNCHEN (ANP) - Roemenië heeft op het EK in Duitsland de eerste groepswedstrijd overtuigend gewonnen van Oekraïne. De Roemenen van bondscoach Edi Iordanescu waren in München met 3-0 te sterk.

2 uur geleden
Poolse topscorer Lewandowski traint individueel met bal

HANNOVER (ANP) - Robert Lewandowski is weer op het trainingsveld van Polen verschenen. De spits van FC Barcelona oefende nog individueel in Hannover, maar trapte wel alweer tegen een bal.

4 uur geleden
Ervaren Duitse doelman Neuer sluit zich op EK af voor kritiek

HERZOGENAURACH (ANP/DPA) - Manuel Neuer sluit zich op het EK voetbal in eigen land af voor kritiek. De 38-jarige doelman van Bayern München is sinds het WK van 2010 de eerste keuze bij de Duitse ploeg, maar na recente mindere optredens is zijn positie onderwerp van discussie. Met Marc-André ter Stegen heeft Neuer een belangrijke concurrent.

4 uur geleden