Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Bommel blij met VAR Blom en tevreden met 0-0

LILLE (ANP) - VfL Wolfsburg-trainer Mark van Bommel hield tot zijn eigen tevredenheid een punt over aan de uitwedstrijd in de Champions League tegen Lille (0-0). Hij kreeg daarbij hulp van landgenoot Kevin Blom, die in Frankrijk als VAR fungeerde en twee keer ingreep.

"Het was niet makkelijk voor de videoscheidsrechter. Het hing af van centimeters, maar gelukkig heeft hij alles gezien", zei Van Bommel na het doelpuntloze gelijkspel. Scheidsrechter Danny Makkelie keurde een doelpunt van Jonathan David af, omdat videoscheidsrechter Blom had vastgesteld dat de bal kort daarvoor buiten de lijnen was geweest.

Diep in blessuretijd was Blom zijn landgenoot wederom goed gezind. Makkelie kende de thuisploeg een strafschop toe, maar Blom voorkwam dat. De overtreding werd buiten het zestienmetergebied begaan, oordeelde Blom op basis van de beelden.

En dus bleef het bij 0-0. "Als je niet kunt winnen, moet je op de nul spelen. En als je 35 minuten met tien man tegen de Franse kampioen speelt en een punt pakt, moet je tevreden zijn", aldus Van Bommel, die het laatste half uur zonder verdediger John Anthony Brooks speelde. "Ondanks dat we geen kansen hadden om te scoren, stond er een team op het veld dat liet zien dat je er niet zo gemakkelijk van zou winnen."

In dezelfde groep speelden ook Sevilla en RB Leipzig gelijk: 1-1.

Meer uit Voetbal

Argentijn Menotti (85) overleden, bondscoach tijdens WK 1978

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - De succesvolle Argentijnse oud-bondscoach César Luis Menotti is op 85-jarige leeftijd overleden. Menotti was trainer van de ploeg die in 1978 in de WK-finale in eigen land het Nederlands elftal van de wereldtitel afhield (3-1 na verlenging). Het was voor de Argentijnen de eerste wereldtitel.

15 minuten geleden
AC Milan en Genoa gelijk in doelpuntrijk duel

MILAAN (ANP) - AC Milan is tegen middenmoter Genoa niet verder gekomen dan een 3-3-gelijkspel. De nummer 2 van de Serie A achter kampioen Internazionale heeft net als Genoa dit seizoen weinig meer om voor te spelen.

1 uur geleden
Martens denkt dat hij Twente met zege AZ zenuwachtig maakt

ALKMAAR (ANP) - Coach Maarten Martens van AZ wilde FC Twente zenuwachtig maken in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. Dat lukte aanvankelijk niet, maar dankzij een goede tweede helft wonnen de Alkmaarders met 2-1 en hebben ze het gat met de concurrent verkleind tot twee punten. "Ik denk dat ze nu zenuwachtig de bus in gaan naar Twente", aldus de coach bij ESPN.

2 uur geleden
Ongeslagen Leverkusen wint ruim bij Frankfurt, Frimpong scoort

FRANKFURT (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen is ook in zijn 48e officiële duel van het seizoen ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer Xabi Alonso overtuigde in het uitduel met nummer 6 Eintracht Frankfurt: 1-5. Oranje-international Jeremie Frimpong maakte in de 77e minuut, vijf minuten na zijn invalbeurt, de 1-4.

Gakpo draagt bij aan overtuigende 4-2-zege van Liverpool op Spurs

LIVERPOOL (ANP) - Cody Gakpo heeft met een fraaie assist en een kopdoelpunt bijgedragen aan een doelpuntrijke thuiszege (4-2) van Liverpool op Tottenham Hotspur. Zo won de ploeg van vertrekkend trainer Jürgen Klopp weer eens in de Premier League, na een gelijkspel tegen West Ham United (2-2) en een nederlaag bij Everton (2-0). De landstitel verdween daardoor uit zicht voor de 'Reds'.

AZ verslaat FC Twente en houdt strijd om derde plaats levend

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie een belangrijke zege geboekt op concurrent FC Twente. In Alkmaar won de ploeg van coach Maarten Martens met 2-1, waardoor de achterstand op nummer 3 FC Twente is teruggebracht tot 2 punten.

3 uur geleden
Chelsea klopt West Ham met 5-0 en houdt zicht op Europees voetbal

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft dankzij een 5-0-zege in de Londense derby tegen concurrent West Ham United de hoop op Europees voetbal volgend seizoen levend gehouden. De achterstand van de ploeg van trainer Mauricio Pochettino op nummer 6 Newcastle United, die nu virtueel de voorrondes van de Conference League ingaat, is drie duels voor het einde 2 punten.