Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Barneveld is de ster op avond die van Van Gerwen moest zijn

Van Barneveld is de ster op avond die van Van Gerwen moest zijn

ROTTERDAM (ANP) - Het lukte Michael van Gerwen donderdagavond nét niet om de dartsfans in Ahoy te verblijden met een Nederlandse zege. Op de avond waarop 'Mighty Mike' wilde schitteren, ging de meeste aandacht in Rotterdam stiekem toch uit naar Raymond van Barneveld.

Uitgerekend vlak voor de opkomst van Van Gerwen (32) schreeuwde heel Ahoy nog 'Barney Army' richting het podium. Op dat podium stond Van Barneveld tijdens een kort interview - in een oranje trui - te genieten van de aandacht die hij kreeg, ook al was hij alleen in Ahoy om analyses te verzorgen.

Ook tijdens het analyseren boven in de arena werd Van Barneveld telkens toegezongen, waarna 'Barney' breeduit lachend zwaaide richting zijn fans. "Er zaten jongens op de tweede ring, die zijn nooit meer gestopt met zingen", zei Van Barneveld (54).

Kippenvel

"Dat doet toch wel wat met je, als je op die stellage staat te analyseren en mensen massaal je naam scanderen. Dat bezorgt je kippenvel. Het was vandaag toch heel anders, lekker ontspannen in je spijkerbroek en je niet hoeven voorbereiden op de wedstrijden. Maar toen ik het podium opkwam, ontplofte de zaal."

Het geluid was werkelijk oorverdovend toen Van Barneveld voor een kort interview op het podium verscheen. Van Barneveld komt inmiddels niet meer in aanmerking voor deelname aan de Premier League.

Extra speciaal

Van Gerwen had gehoopt dat het 'Barney Army' zou verstommen naarmate de avond vorderde, maar de drievoudig wereldkampioen slaagde er zelf net niet in het publiek in extase te krijgen. Hij liet zich in de finale verrassen door Joe Cullen (6-5), die als hekkensluiter aan de zevende speelronde was begonnen.

"Om een Nederlander hier voor zijn eigen publiek te verslaan, is extra speciaal", zei Cullen, die nog nooit in Ahoy had gestaan. "Ik keek er heel erg naar uit in deze arena te spelen, omdat de sfeer bijna nergens zo goed is als hier met allemaal mensen in het oranje. Drie of vier jaar geleden was de sfeer ongelooflijk toen Raymond hier speelde."

Anticlimax

Door de zege van Cullen eindigde de avond toch in een kleine anticlimax, zo moet ook Van Gerwen hebben ervaren. De vijfvoudig winnaar van de competitie verliet Ahoy zonder de schrijvende pers te woord te staan.

"Rotterdam, je was fantastisch vanavond. Bedankt voor alle steun. Ja, ik baal dat ik niet kon winnen voor jullie, maar Joe heeft het goed gedaan na een paar moeilijke weken. Ik weet hoe dat voelt en we gaan gewoon door", schreef Van Gerwen later op sociale media, wetende dat hij een kans had laten liggen om zijn wederopstanding voor eigen publiek te onderstrepen.

Meer uit Sport

Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

4 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

5 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

19 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

20 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

21 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

21 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

21 uur geleden