Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Barneveld begint WK tegen Amerikaan Young

Van Barneveld begint WK tegen Amerikaan Young

LONDEN (ANP) - Darter Raymond van Barneveld neemt het in de eerste ronde van zijn laatste WK op tegen de Amerikaan Darin Young. Mocht Van Barneveld zijn openingswedstrijd winnen, dan stuit hij op landgenoot Jeffrey de Zwaan. Van Barneveld (52), vijfvoudig wereldkampioen, neemt op het WK in Londen afscheid van de sport.

De tegenstander van Van Barneveld, die vooral toernooien in eigen land speelt, deed negen keer eerder mee aan het WK van de PDC en alleen in 2010 wist hij een partij te winnen.

"Blij met mijn loting. Er bestaat geen goede of slechte loting", schreef Van Barneveld op Twitter. "Alle spelers staan op een WK omdat ze goed kunnen gooien. Darin Young is een goede speler en mocht ik die winnen, dan tref ik Jeffrey de Zwaan. Het had zeker slechter gekund. Ik heb er zin in."

Andere Nederlanders

Michael van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, hoeft in de eerste ronde niet in actie te komen. In de tweede ronde treft de regerend wereldkampioen de winnaar van het duel tussen landgenoot Jelle Klaasen en de Noord-Ier Kevin Burness.

Vincent van der Voort werd gekoppeld aan Keane Barry uit Ierland, Jermaine Wattimena begint tegen de winnaar van het treffen tussen Luke Humphries en Devon Petersen.

Rob Cross

Achter Van Gerwen is Rob Cross als tweede geplaatst. De wereldkampioen van 2018 heeft net als Van Gerwen een vrije doortocht naar de tweede ronde. Daarin is mogelijk de Nederlander Geert Nentjes zijn tegenstander. Nentjes treft de Belg Kim Huybrechts.

Het WK begint op vrijdag 13 december en eindigt op 1 januari 2020. In totaal doen er elf Nederlanders mee in Alexandra Palace.

Meer uit Sport

Alaphilippe wint twaalfde Giro-etappe na lange ontsnapping

FANO (ANP) - Wielrenner Julian Alaphilippe heeft de twaalfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van Soudal Quick-Step kwam na een lange ontsnapping in de rit van Martinsicuro naar Fano alleen over de streep. Hij had medevluchter Mirco Maestri uit Italiƫ op ruim 11 kilometer van de finish gelost.

21 minuten geleden
Tennisser Paul verslaat Hurkacz en bereikt halve finale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Tommy Paul staat in de halve finale van het masterstoernooi van Rome. De Amerikaan versloeg de Pool Hubert Hurkacz in een enerverende wedstrijd met 7-5 3-6 6-3.

1 uur geleden
Vuelta krijgt in 2026 met Monaco weer buitenlands vertrekpunt

MONACO (ANP) - De Spaanse wielerkoers Vuelta start in 2026 weer buiten Spanje. De renners vertrekken tijdens zowel de eerste als tweede etappe vanuit Monaco. Het wordt de zesde keer dat de Ronde van Spanje in het buitenland begint.

3 uur geleden
Tennisser Murray denkt fit genoeg te zijn voor Roland Garros

PARIJS (ANP/AFP) - Andy Murray denkt dat hij fit genoeg is om aan te treden op Roland Garros. De Schotse tennisser komt terug van een enkelblessure.

4 uur geleden
Jakobsen volgende uitvaller in Giro na zware valpartij

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen kan niet verder in de Giro d'Italia. De klachten van de 27-jarige sprinter verergerden afgelopen nacht na zijn zware valpartij in de elfde etappe van woensdag. "Met het oog op zijn gezondheid gaat hij niet meer van start en keert hij terug naar huis om te herstellen", lichtte dsm-firmenich PostNL-arts Laurens Kappelle toe via de website van de ploeg.

6 uur geleden
NOC*NSF blij dat positief effect sport wordt genoemd in akkoord

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF is blij dat er in het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB aandacht is voor de positieve effecten van sporten en bewegen op de gezondheid. In het akkoord staat onder het kopje zorg: "Preventie meer centraal, inclusief sport en bewegen, om de gezondheid te verbeteren, gezondheidsverschillen te verkleinen en de zorgvraag te beheersen."

7 uur geleden
Basketballers Celtics opnieuw naar finale Eastern Conference

BOSTON (ANP) - De basketballers van Boston Celtics staan voor het derde jaar op rij in de finale van de play-offs van de Eastern Conference. De winnaar van de reguliere competitie won de halve finale tegen Cleveland Cavaliers met 4-1, na een beslissende 113-98-thuiszege op woensdag. Jayson Tatum was de topscorer aan de kant van de gedeeld recordkampioen, met 25 punten.

9 uur geleden