Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Ass: we zijn ezels dat we pas in kwartfinales wakker werden

Van Ass: we zijn ezels dat we pas in kwartfinales wakker werden

TOKIO (ANP) - Hockeyer Seve van Ass baalt ervan dat een "intense periode ruk wordt afgesloten". Oranje werd op de Olympische Spelen al in de kwartfinales uitgeschakeld door Australië. Het betekende het einde van het tijdperk van bondscoach Max Caldas.

"Ik ben waanzinnig teleurgesteld", zei Van Ass. "Maar als je naar het hele toernooi kijkt, dan hebben we het niet per se vandaag weggegeven. We zijn gewoon ontzettende ezels dat we pas in de kwartfinales wakker zijn geworden."

Na de teleurstellende groepsfase werd Oranje bij de laatste acht gekoppeld aan het sterke Australië. Oranje deed niet onder voor de nummer 1 van de wereld, maar gaf in de shoot-outs niet thuis. Van Ass: "We oogden wat vermoeid, terwijl we het normaal juist goed doen in shoot-outs."

Koppen bij elkaar gestoken

Oranje kwam heel anders voor de dag dan in de vijf voorgaande duels, waarvan er slechts twee werden gewonnen. "Na de laatste groepswedstrijd hebben we tot diep in de nacht de koppen bij elkaar gestoken en echt de boel op scherp gezet", aldus Van Ass.

"Als we dit vanaf de eerste pot hadden gedaan, dan hadden we het verder geschopt in het toernooi. We knokten vandaag voor wat we waard zijn. Het was nog steeds geen goed hockey, zo eerlijk moeten we zijn, maar we hadden wel meer overtuiging en energie. Aanvallend hebben we echter te weinig gebracht en we hebben te weinig kansen gecreëerd. We hebben dit toernooi veel te veel belegerd en dat is niet ons spel."

In de spiegel kijken

Jeroen Hertzberger onderstreepte de woorden van Van Ass dat Oranje het niet in de kwartfinales heeft laten liggen. "We moeten gewoon in de spiegel kijken en kijken hoe het kan dat je in de poule vierde wordt", zei Hertzberger, die een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige tegenstanders had gezien.

"Als je deze tien keer speelt, dan valt hij vijf keer hun kant op en vijf keer onze kant op. In de shoot-outs sta je vijf keer één-op-één met de keeper. Wij missen er drie en zij maken er drie. Als je daar naar kijkt, hebben we terecht verloren. Maar ik baal niet zo zeer van deze wedstrijd, vooral van onze eerste vijf."

Hoe de toekomst van het team en van hemzelf eruit ziet, kon de 35-jarige Hertzberger nog niet zeggen. "Daar gaan we nu rustig naar kijken. In Nederland heb je niet alles zelf in de hand dus ik weet niet of ik er over drie jaar weer bij ben. Maar daar moet ik nu even niet aan denken."

Meer uit Sport

Vrouw van teammanager Mercedes ontkent belangenverstrengeling

LONDEN (ANP/RTR) - Susie Wolff ontkent dat ze betrokken is bij belangenverstrengeling in de Formule 1. "Het is teleurstellend dat mijn integriteit op deze manier in twijfel wordt getrokken. De beschuldigingen lijken gestoeld op mijn burgerlijke staat in plaats van mijn vaardigheden", zegt de vrouw van teammanager Toto Wolff van Mercedes.

52 minuten geleden
Zwemmers Kamminga en Corbeau maken indruk in series EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemmers Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben zich op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië op indrukwekkende wijze geplaatst voor de halve finales op de 100 meter schoolslag. De Nederlanders klokten de twee snelste tijden in de series.

1 uur geleden
Egurrola hield hoofd koel in sensationele slotfase Oranje

TILBURG (ANP) - Volgens middenveldster Damaris Egurrola heeft ze door haar rustige aard Oranje aan twee cruciale treffers in de Nations League kunnen helpen. De slotfase tegen België (4-0) was knotsgek, maar daar zei de dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader weinig last van te hebben gehad. "We waren mijn eerste doelpunt nog aan het vieren toen ze zeiden dat ik nog een keer moest scoren. Met overal kramp rende ik toen maar weer naar voren."

11 uur geleden
Beerensteyn: goals in Tilburg net zo belangrijk als die op Wembley

TILBURG (ANP) - Oranje-spits Lineth Beerensteyn kon niet kiezen tussen haar twee doelpunten van vrijdag op Wembley tegen Engeland of haar twee treffers van dinsdagavond in Tilburg. "Ze waren allemaal net zo belangrijk. Ik denk dat deze hele periode me wel een tijdje bij zal blijven", reageerde de 100-voudig international na de 4-0-zege op België. Mede door haar treffers houdt het Nederlands elftal als groepswinnaar kans op de Olympische Spelen.

11 uur geleden
Titelverdediger Van de Zandschulp en Griekspoor slaan NK over

AMSTELVEEN (ANP) - Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor ontbreken volgende week bij de nationale tenniskampioenschappen in Amstelveen. De twee finalisten van vorig jaar slaan de editie van dit jaar over en richten zich op 2024.

14 uur geleden
Sportbonden dringen aan op Russen onder neutrale vlag op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Vertegenwoordigers van internationale sportbonden, de nationale olympische comité's en de atletencommissie van het IOC hebben een oproep gedaan om Russische en Belarussische atleten "zo snel mogelijk" onder een neutrale vlag toe te laten tot de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Dat staat in een persbericht dat is uitgegeven na de twaalfde Olympische Top.

18 uur geleden
Gio Lippens stopt als wielerverslaggever bij de NOS

HILVERSUM (ANP) - Gio Lippens gaat met pensioen. De 65-jarige wielercommentator stopt in februari na een dienstverband van 35 jaar bij de NOS. De wereldkampioenschappen veldrijden in het Tsjechische Tabor op 3 en 4 februari worden zijn laatste klus. Dat heeft de NOS dinsdag bekendgemaakt.

19 uur geleden