Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Ark: unieke Nederlandse sportinfrastructuur overeind houden

Van Ark: unieke Nederlandse sportinfrastructuur overeind houden

DEN HAAG (ANP) - Minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport noemt het "van levensbelang" dat Nederlanders zo optimaal mogelijk kunnen blijven sporten, ook na de coronacrisis. Van Ark belooft er daarom alles aan te doen om de "unieke Nederlandse sportinfrastructuur" overeind te houden.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut, dat in opdracht van onder meer het ministerie van VWS onderzoek doet naar de gevolgen van het coronavirus op de financiering van de sport en op het sport- en beweeggedrag, blijkt dat de financiële schade voor de sector is opgelopen tot zo'n 1 miljard euro. De tweede Monitor Sport en Corona ging donderdag naar de Tweede Kamer.

"De impact is niet gering en voelbaar op vrijwel alle sportdomeinen voor alle betrokkenen", schrijft Van Ark in een begeleidende brief. "Dit is allesbehalve verrassend, simpelweg omdat de kracht van sport zit in de ontmoeting, en dat is nu juist wat beperkt mogelijk is. De sportsector staat ontegenzeggelijk onder druk. Deze monitor moedigt mij dan ook aan om in contact met de hele sector te blijven zoeken naar de juiste oplossingen voor sporters, aanbieders en organisatoren. Mijn inzet richt zich daarom op het overeind houden van de unieke Nederlandse sportinfrastructuur met haar rijke verenigingsleven en fijnmazige netwerk van sportaccommodaties. Dat Nederlanders ook in de toekomst kunnen blijven sporten op manieren en momenten die hun passen, is van levensbelang om een vitale samenleving te waarborgen. Ook in de periode na Covid-19."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Baansprinters in bubbel voor ultieme test

GRENCHEN (ANP) - Voor de baanwielrenners Roy van den Berg, Nils van 't Hoenderdaal en Theo Bos is donderdag de dag waarop duidelijk wordt of zij als lid van de teamsprint komende zomer deelnemen aan de Olympische Spelen. Alle drie mikken ze op een plaats als starter, de man die het de afgelopen jaren zo succesvolle team vanuit stilstand op gang trekt. Het Velodrome Suisse in het Zwitserse Grenchen is de plaats van handeling. Het drietal verkeert inmiddels, om coronabesmettingen te voorkomen, in volledige afzondering.

1 uur geleden
Basketballer Wall leidt Rockets langs oude club Wizards

HOUSTON (ANP/RTR) - John Wall heeft de basketballers van Houston Rockets in de NBA langs zijn oude ploeg Washington Wizards geleid. Mede dankzij 24 punten van Wall, het hoogte aantal aan de zijde van de Rockets, werd het 107-88.

4 uur geleden
Skiër Schwarz wint slalom in Schladming

SCHLADMING (ANP) - Skiër Marco Schwarz heeft dinsdag de wereldbekerwedstrijd slalom in Schladming gewonnen. De Oostenrijker was over twee manches in een tijd van 1.44,04 beter dan de Fransen Clement Nol (tweede op 0,68) en Alexis Pinturault (derde op 0,82).

14 uur geleden
Zwemster Heemskerk in olympische tuchtzaak in gelijk gesteld

NIEUWEGEIN (ANP) - De tuchtcommissie van de Nederlandse zwembond (KNZB) heeft zwemster Femke Heemskerk in het gelijk gesteld. De 33-jarige Zuid-Hollandse moest in december in Rotterdam de olympische kwalificatiewedstrijden missen, omdat haar man positief had getest op het coronavirus. Heemskerk raakte daardoor haar olympische ticket op de 50 meter vrije slag kwijt aan Valerie van Roon.

16 uur geleden
Sporttribunaal buigt zich over dopingstraf tennisster Yastremska

LAUSANNE (ANP) - Sporttribunaal CAS heeft laten weten per direct werk te maken van het beroep dat tennisster Dayana Yastremska heeft aangetekend tegen haar voorlopige schorsing wegens vermeende doping. De Oekraïense zou zodoende bij een gunstige uitspraak nog kunnen deelnemen aan de Australian Open. Ze zit daarvoor al in quarantaine in Melbourne.

18 uur geleden
Skiester Worley wint reuzenslalom in Kronplatz

KRONPLATZ (ANP) - Skiester Tessa Worley heeft dinsdag een wereldbekerwedstrijd reuzenslalom bij de vrouwen in Kronplatz gewonnen. De 31-jarige atlete uit Frankrijk bleef in Italië met 0,27 van een seconde de Zwitserse Lara Gut-Behrami voor. De Italiaanse Marta Bassino werd op 0,73 derde.

20 uur geleden
Van der Poel verwacht op WK sterkste snel voorop

OOSTENDE (ANP) - Mathieu van der Poel gaat vol vertrouwen naar Oostende waar hij zondag zijn wereldtitel in het veldrijden hoopt te prolongeren. Op een zandparcours waarop de Nederlander zich wellicht thuis voelt. "Ik train ook veel in het zand, ook als er geen wedstrijd op die ondergrond aankomt. Ik vind het een leuke manier om te trainen", vertelt hij in een filmpje dat zijn ploeg Alpecin-Fenix dinsdag verspreidde.

23 uur geleden