Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Aert: deze overwinning is onbetaalbaar

Van Aert: deze overwinning is onbetaalbaar

PARIJS (ANP) - Wout van Aert verraste zichzelf met zijn overwinning op de Champs-Élysées in de slotetappe van de Ronde van Frankrijk. "Dit is geweldig", zei de Belgische renner van Jumbo Visma, nadat hij de Britse favoriet Mark Cavendish had afgetroefd. "Deze Tour is echt een rollercoaster geweest. Maar om het af te maken met zo'n weekend, is ver boven de verwachtingen."

Van Aert won zaterdag al de tijdrit en was ook succesvol in de bergen. Hij zal snel moeten omschakelen naar de Olympische Spelen. Hij vliegt zondagavond nog naar Tokio. "Ik heb mezelf wel een beetje in de problemen gebracht, want ik moet nu natuurlijk allerlei interviews doen. Maar we zullen wel kijken hoe het daar gaat. Deze overwinning is onbetaalbaar."

Hij betrok zijn ploeg, die in het begin van de Tour ook veel tegenslag kende, en Mike Teunissen nadrukkelijk in zijn succes. "Ik wil mijn kleine team en Mike Teunissen bedanken. Hij heeft mij perfect in de positie gebracht. Het is ook klasse van de ploeg."

Teunissen

De Deen Michael Mørkøv, ploeggenoot van Mark Cavendish, werd geroemd als de best sprintaantrekker in deze Tour, maar volgens de Belgische ritwinnaar was Teunissen in Parijs de grote man. "Die prijs gaat vandaag zeker naar Mike, want hij heeft hier vijftig kilometer met mij rondgereden. Ik bleef kalm, want ik had het volste vertrouwen in hem. Ik heb gewacht totdat hij zei dat we moesten gaan. Zijn voorbereiding was geweldig."

Van Aert had zondagochtend de motivatie gekregen om voor de zege te gaan in de slotetappe. "De Champs-Élysées is speciaal. Ik wilde meedoen omdat ik die ooit eens op mijn palmares wilde hebben. Maar vanmorgen dacht ik dat mocht het lukken om te winnen, het uniek is om twee ritten in het slotweekend te winnen en drie verschillende typen ritten in de Tour te winnen. Dat was ook de motivatie."

Meer uit Sport

Sabalenka neemt rust en gaat niet naar Olympische Spelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Tennisster Aryna Sabalenka uit Belarus neemt niet deel aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft de nummer 3 van de wereld bekendgemaakt bij het WTA-toernooi in Berlijn. De tweevoudig grandslamwinnares zegt dat de huidige speelkalender te veel van haar vraagt en dat ze zich liever voorbereidt op het hardcourtseizoen.

6 minuten geleden
Lucky loser Rus ook in tweede grastoernooi meteen uitgeschakeld

BERLIJN (ANP) - Arantxa Rus is ook bij haar tweede toernooi van dit grasseizoen meteen uitgeschakeld. De beste tennisster van Nederland moest in Berlijn met 3-6 6-2 6-1 haar meerdere erkennen in de Turkse Zeynep Sonmez, de nummer 157 van de wereld. De Zuid-Hollandse staat 99 plekken hoger op de mondiale ranglijst.

2 uur geleden
Sinner kijkt uit naar wedstrijd tegen Griekspoor in Halle

HALLE (ANP) - De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft zich op positieve wijze uitgesproken over Tallon Griekspoor. De nummer 1 van de wereld is deze week de tegenstander van Griekspoor in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle, in Duitsland.

2 uur geleden
Noorse Uno-X Mobility met Kristoff en Cort naar Tour de France

OSLO (ANP) - Wielerploeg Uno-X Mobility start in de Tour de France met de Deen Magnus Cort en de Noor Alexander Kristoff als kopmannen. Zij voeren de selectie van acht renners van het Noorse team aan voor de Ronde van Frankrijk, die op 29 juni van start gaat in Florence in Italië.

3 uur geleden
Meerkampster Broersen beëindigt topsportcarrière

DONGEN (ANP) - Meerkampster Nadine Broersen heeft haar topsportcarrière beëindigd. De 34-jarige atlete kon door een blessure niet deelnemen aan de EK atletiek en had zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs.

3 uur geleden
Griekspoor zakt vier plekken na afstaan titel in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is vier plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De beste tennisser van Nederland wist afgelopen weekend zijn titel niet te verdedigen op het grastoernooi van Rosmalen.

7 uur geleden
Golfer DeChambeau opnieuw de beste op US Open

PINEHURST (ANP/RTR) - Golfer Bryson DeChambeau heeft voor de tweede keer de US Open gewonnen. De 30-jarige Amerikaan had over vier dagen één slag minder nodig dan de Noord-Ier Rory McIlroy, eveneens een oud-winnaar.

7 uur geleden