Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Valsemunters uit Almere veroordeeld tot celstraffen tot 5 jaar

Valsemunters uit Almere veroordeeld tot celstraffen tot 5 jaar

LELYSTAD (ANP) - Negen mannen uit Almere zijn woensdag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld voor het produceren en verkopen van een grote hoeveelheid vals geld. Acht verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd variërend van twee tot vijf jaar. De jongste is veroordeeld tot jeugddetentie van 180 dagen en een werkstraf van 200 uur.

De negen mannen hadden in een huis in Almere een kamer ingericht met een groot aantal printers, waar ze bankbiljetten van 20 en 50 euro maakten. Ze kochten op grote schaal cartridges, speciale hologramstickers en papier uit China. Nadat de biljetten in de woning waren gedrukt, kregen ze op een andere plek een hologramsticker. Daarna werden ze verkocht in binnen- en buitenland, via Telegram of het darkweb.

De totale waarde van de valse bankbiljetten is door de politie geschat op ongeveer 10 miljoen euro. De rechtbank komt tot de conclusie dat de verdachten ieder tussen de 50.000 en 150.000 euro hebben verdiend. Dat moeten ze terugbetalen. De productie van het valse geld begon medio 2016 en stopte drie jaar later in januari 2019 bij de aanhouding van de verdachten.

Volgens de rechtbank werd de criminele organisatie aangestuurd door de twee hoofdverdachten van 27 en 25 jaar. Zij zetten de productielocatie op en zorgden voor het papier, de hologrammen en cartridges. Ook distribueerden zij het valse geld. Een ander was als ‘kleurspecialist’ vooral betrokken bij het verbeteren van de valse biljetten. Hij kocht hiervoor papier uit China.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Bloemencorso Bollenstreek ook in 2021 afgelast wegens coronavirus

NOORDWIJK (ANP) - De organisatie van het bloemencorso in de Bollenstreek heeft besloten om het evenement dat gepland stond op 17 april af te gelasten vanwege de geldende coronamaatregelen. De organisatie zegt bezig te zijn met het bedenken van een goed alternatief.

18 minuten geleden
Willem-Alexander feliciteert president Biden namens Nederland

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft woensdag namens Nederland gelukwensen aangeboden aan de nieuwe president van de Verenigde Staten, Joe Biden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gemeld.

1 uur geleden
EU-lidstaten eens over wederzijdse erkenning sneltesten

BRUSSEL (ANP) - De EU-lidstaten zijn het in principe eens geworden over wederzijdse erkenning van snelle coronatests. Het resultaat van een zogeheten antigeentest, waarbij speeksel wordt afgenomen en die binnen dertig minuten uitslag geeft, wordt dan automatisch door een EU-land geaccepteerd als de test in een andere lidstaat is uitgevoerd, bevestigen EU-bronnen.

1 uur geleden
Aziatisch collectief wil discussie na coronalied Lex Gaarthuis

AMSTERDAM (ANP) - Een collectief tegen anti-Aziatisch racisme heeft woensdag tijdens een hoorzitting in het gerechtshof van Amsterdam bezwaar gemaakt tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie om Radio 10-dj Lex Gaarthuis niet te vervolgen vanwege zijn carnavalslied 'Voorkomen is beter dan Chinezen'.

1 uur geleden
Kamer wil ook bij schulden toegang tot tandarts

DEN HAAG (ANP) - De voltallige Tweede Kamer wil dat mensen die schulden hebben bij hun zorgverzekering niet direct hun aanvullende zorgverzekering kwijtraken. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld niet meer naar de tandarts of fysiotherapeut. Een motie daartoe van GroenLinks en de ChristenUnie werd woensdag aangenomen. De Kamer wil nu dat het kabinet gaat onderzoeken hoe het dat gaat regelen.

2 uur geleden
OM eist negen jaar cel en tbs tegen man die echtgenote neerstak

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft negen jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 44-jarige man die in 2019 zijn 35-jarige echtgenote doodstak voor de ogen van hun toen 3-jarige dochter. Het incident vond plaats voor de woning van het slachtoffer aan de Chestertonlaan in Amsterdam.

2 uur geleden
Rutte feliciteert Amerikaanse president Biden met inauguratie

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de kersverse Amerikaanse president Joe Biden en diens vicepresident Kamala Harris gefeliciteerd met hun beëdiging. Dat deed de premier op Twitter woensdag.

3 uur geleden