Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Valkenburg aan de Geul handhaaft bezoekverbod

Valkenburg aan de Geul handhaaft bezoekverbod

VALKENBURG (ANP) - Wie niks in Valkenburg aan de Geul te zoeken heeft, hoort er weg te blijven. Valkenburg handhaaft uit vrees voor ramptoeristen een eerdere noodverordening waarin mensen die in Valkenburg niks te zoeken hebben, de toegang wordt ontzegd. Voor iedereen die er niet woont of niet duidelijk kan maken waarom hij of zij zich in de gemeente bevindt, is het verboden zich in Valkenburg op te houden, maakte de gemeente zondag bekend.

Al enkele dagen is een noodverordening van kracht in de gemeente. "De situatie in Valkenburg aan de Geul is nog steeds niet veilig genoeg om de noodverordening in te trekken", aldus de gemeente zondag. "Schade aan infrastructuur (sink holes, schade aan gebouwen en bruggen) kunnen nog steeds zorgen voor onveilige situaties. We verwachten dat er veel ramptoeristen naar Valkenburg zullen komen. Dit zal leiden tot een ernstige verstoring van de hulpverlening en opruimwerkzaamheden. Tevens kan dit een ernstig gevaar zijn voor de openbare orde en verkeersveiligheid. Daarom is het in deze situatie nog steeds niet wenselijk dat mensen naar het rampgebied komen."

In het centrum is de situatie nog steeds niet veilig. Om die reden geldt voor woningen en overige gebouwen in een bepaald gebied in het stadshart van Valkenburg een verbod om naar binnen te gaan. Daarvoor hanteert de gemeente een noodbevel. Winkels, horecazaken en overige bedrijven in een groot gebied in het centrum zijn niet toegankelijk.

Meer uit Binnenland

Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

11 minuten geleden
Kaag overweegt schuiven ontwikkelingsgeld om asielconstructie

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) zal tijdens de onderhandelingen over de begroting van volgend jaar "welwillend kijken" naar de mogelijkheid om geld naar voren te halen voor ontwikkelingssamenwerking. Dat budget wordt dit jaar flink geraakt: het wordt gebruikt om de kosten van het eerste jaar van de opvang van asielzoekers te betalen, en in deze tijd komen "uitzonderlijk" veel asielzoekers naar Nederland.

32 minuten geleden
Kabinet: sturen reddingsboten naar Oekraïne serieuze optie

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil Oekraïne hulp bieden na de verwoesting van de Kachovka-dam nabij Cherson. Het sturen van reddingsboten is een "serieuze optie", laat een woordvoerder van minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) weten.

40 minuten geleden
Twee medewerkers Schiphol opgepakt voor smokkel coke Zuid-Amerika

SCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf op Schiphol zijn vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, meldt de marechaussee donderdag. Kort na de aanhouding zijn er pakketten cocaïne gevonden in een kluisje op de luchthaven.

54 minuten geleden
Artsen richten netwerk op om zorg voor vulva's te verbeteren

ROTTERDAM (ANP) - De zorg voor het vrouwelijke geslachtsorgaan moet beter, vindt dermatoloog Colette van Hees van het Erasmus MC. Daarvoor is het Vulva Zorgnetwerk opgericht. Zo is het de bedoeling dat vrouwen beter, sneller en met meer empathie worden behandeld.

1 uur geleden
Kaag: coalitie werd het niet eens over grote miljardenbezuiniging

DEN HAAG (ANP) - Dat het even "puzzelen" is om de Voorjaarsnota te begrijpen, heeft er volgens minister Sigrid Kaag van Financiën mee te maken dat het kabinet heel veel "kleine keuzes" heeft gemaakt. Over "één big bang", een bezuiniging die in een klap "meteen 6 of 8 miljard" oplevert, werden de vier coalitiepartijen het nu eenmaal niet eens.

1 uur geleden
Tweede verdachte (33) opgepakt voor explosie Rockanje

HELLEVOETSLUIS (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een explosie in Rockanje in de nacht van 29 op 30 april. De man van 33 jaar uit Hellevoetsluis is woensdag aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid. Dinsdag is een 53-jarige man uit Hellevoetsluis opgepakt omdat hij mogelijk betrokken is bij de explosie. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

1 uur geleden