Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vaker droogte in het binnenland'

'Vaker droogte in het binnenland'

DE BILT (ANP) - Droge zomers zoals die in 2018 komen nu vaker voor dan rond 1950. De kans op droogte in het binnenland is groter dan aan de kust. Dit is het gevolg van klimaatverandering, melden het KNMI en de Universiteit van Utrecht op basis van onderzoek.

In het kustgebied van Nederland valt nog genoeg neerslag. "We vinden een duidelijke trend naar meer van dit soort droogtes in het binnenland van Nederland." Volgens de studie kan minstens de helft van de waargenomen temperatuurstijging toegeschreven worden aan de uitstoot van broeikasgassen.

De zomer van 2018 werd gekenmerkt door een reeks droge, warme en zonnige dagen. Voor strandgangers of een middag op het terras is dat plezierig, stellen de onderzoekers. Maar het uitblijven van de regen en de hoge verdamping leverden ook veel problemen op. Bijvoorbeeld voor de akkerbouw, de scheepvaart en waterbeheerders.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer licht gestegen

ROTTERDAM (ANP) - In ziekenhuizen in Nederland liggen 118 coronapatiënten. Dat zijn er 11 meer dan zondag. Toen was ook al sprake van een lichte stijging van het aantal. Van de ziekenhuispatiënten met corona verblijven er 24 op de intensive care (ic), dat zijn er evenveel als zondag. In totaal liggen er 545 mensen op de ic.

1 uur geleden
Grens België-Nederland blijft voortaan open bij virus

BAARLE-NASSAU (ANP) - De grens tussen Vlaanderen en Nederland blijft in een volgend geval van een virus als corona open. Deze toezegging deed de Vlaamse minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem na overleg met zijn Nederlandse collega Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

1 uur geleden
Relschoppers Malieveld melden zich nog niet bij politie

DEN HAAG (ANP) - Bij de politie hebben zich ondanks een oproep nog geen mensen gemeld die worden gezocht wegens betrokkenheid bij de rellen op het Haagse Malieveld in juni. De politie dreigt dinsdag foto's van betrokkenen in twee opsporingsprogramma's te vertonen en geeft hun tot die tijd alsnog de gelegenheid zich te melden. Daarvan is voor zover nu bekend nog geen gebruikgemaakt.

2 uur geleden
Blijdorp lijdt miljoenenverlies en vraagt bezoekers om steun

ROTTERDAM (ANP) - Diergaarde Blijdorp in Rotterdam vraagt zijn bezoekers om financiële steun. Door de coronacrisis heeft de dierentuin te maken met een groot tekort. "We hebben een heel groot gat te dichten. Niet van tonnen, maar van miljoenen", zegt directeur Erik Zevenbergen.

2 uur geleden
Nieuwe boerenacties nu Schouten niet ingaat op ultimatum

SINT HUBERT (ANP) - Het staat vast dat Nederland volgende week te maken krijgt met tal van acties van boze boeren. Daarover bestaat volgens voorman Mark van den Oever van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) geen enkele twijfel. "We zullen Nederland helpen om stikstof te besparen", zei hij nadat landbouwminister Carola Schouten maandag een ultimatum van de boerenactiegroep naast zich had neergelegd.

2 uur geleden
Man op straat doodgeschoten in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - Een schietincident in Hoofddorp heeft een nog onbekende man het leven gekost. Het slachtoffer werd maandagmiddag op de Opaallaan onder vuur genomen. Reanimatie door hulpdiensten mocht niet baten.

3 uur geleden
Hongkong-activist Nathan Law vlucht naar Londen

HONGKONG (ANP/AFP) - Een van de bekendste jonge activisten voor meer democratie in Hongkong is naar Londen gevlucht. Dissident Nathan Law was begin deze maand uit de voormalige Britse kolonie vertrokken na het besluit van de Chinese machthebbers om hun greep op de metropool te versterken.

3 uur geleden