Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbonden vol lof over nieuwe voorzitter van polderorgaan SER

Vakbonden vol lof over nieuwe voorzitter van polderorgaan SER

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden CNV en FNV reageren verheugd op de benoeming van Kim Putters tot voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), het belangrijkste overlegorgaan tussen overheid, werkgevers en vakbonden. "Een aanwinst voor de polder", zo stelt CNV-voorzitter Piet Fortuin.

"Putters heeft bewezen dat hij partijen goed samen kan brengen. Verschillen kan overbruggen. Cruciaal straks in zijn rol als SER-voorzitter", geeft de voorman van CNV ook aan.

Tuur Elzinga, de voorzitter van FNV, heeft een vergelijkbaar beeld van Putters. "Hij is reteslim, hartstikke aardig en een inspirerend voorbeeld voor velen. Als FNV kunnen wij ons geen betere SER-voorzitter wensen. Hij heeft belangrijke onderwerpen, zoals de scheefgroei en de kloof tussen politiek en burger in Nederland op de kaart gezet."

SCP

Putters was tot voor kort directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). De PvdA'er volgt bij de SER zijn partijgenoot Mariëtte Hamer op, die onlangs werd benoemd tot regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.

Eerder deze week bevestigden Haagse bronnen al dat Putters de nieuwe SER-voorzitter zou worden. Vrijdag is zijn benoeming bekrachtigd in de ministerraad. Putters zal vervolgens in september worden geïnstalleerd. Zijn termijn loopt tot 1 april 2024, waarna een herbenoeming mogelijk is.

Bij het polderorgaan wacht Putters onder meer de taak een ingrijpende hervorming van de arbeidsmarkt in goede banen te leiden. Daarvoor is breed draagvlak in de polder een vereiste en de voormalige SCP-baas kan daarop rekenen, hebben ingewijden aangegeven.

Meer uit Financieel

Kenners blijven bij cijfers Philips scherp op slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Kenners verwachten bij de kwartaalcijfers van Philips maandag geen grote nieuwe aankondigingen over de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Maar analisten zijn niet helemaal gerust. "Je weet het nooit bij Philips", zegt Jos Versteeg van InsingerGillissen. Marc Hesselink van ING schat in dat Philips nog een miljardenschikking boven het hoofd hangt.

1 uur geleden
Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

SHANGHAI (ANP) - Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

2 uur geleden
Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

ESSEN (ANP/BELGA/DPA) - De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

3 uur geleden
Tesla schrapt bijna 700 banen in Nevada om tegenvallende verkopen

SPARKS (ANP/RTR) - Tesla schrapt bijna zevenhonderd banen in zijn fabriek in de Amerikaanse stad Sparks in de staat Nevada. De autofabrikant maakte onlangs bekend dat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen verdwijnt. Het schrappen van de arbeidsplaatsen in Sparks is onderdeel daarvan.

21 uur geleden
Busbedrijven onterecht de dupe van afsluiten A7, vindt branche

DEN HAAG (ANP) - Het is niet terecht dat de snelweg A7 bij Purmerend vanaf maandag tijdelijk helemaal dichtgaat voor touringcars, vindt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Dat deel van de snelweg wordt afgesloten voor bussen en vrachtwagens, omdat de gewichtsbeperking van 25 ton vaak zou zijn overschreden. Touringcars halen dat gewicht niet, stelt KNV.

21 uur geleden
Slagerijmedewerkers gaan woensdag mogelijk staken, waarschuwt FNV

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van slagerijen in een deel van Nederland leggen woensdag mogelijk hun werk neer, meldt FNV. De vakbond en werkgevers zijn het niet eens over onder meer een loonsverhoging voor een nieuwe cao. Als werknemers van slagerijen woensdag staken is er kans op lege schappen in de supermarkt, verwacht een woordvoerster van brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).

1 dag geleden
Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

SCHIPHOL (ANP) - Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. De rijen zijn iets langer dan normaal, maar passagiers hoeven volgens haar niet erg lang te wachten.

1 dag geleden