Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbonden tevreden met crisisaanpak kabinet

Vakbonden tevreden met crisisaanpak kabinet

AMSTERDAM (ANP) - Vakbewegingen als FNV, CNV en VCP zijn blij met de maatregelen van het kabinet om de door de coronacrisis getroffen ondernemers te ondersteunen. FNV-voorman Han Busker spreekt van goede maatregelen waarin het behoud van werk en inkomen centraal staat. Volgens de VCP is het kabinet ervan doordrongen dat het nu draait om vertrouwen en zekerheid. Ook CNV spreekt van mooie zekerheid in onzekere tijden.

Het kabinet geeft werkgevers onder meer 90 procent compensatie voor het doorbetalen van de salarissen. Verder worden de mogelijkheden voor werkgevers om werktijdverkorting voor hun personeel aan te vragen fors verruimd. Voor zzp'ers komen soepelere voorwaarden voor steun.

Volgens FNV is het heel goed dat de maatregelen niet alleen gelden voor mensen in vaste dienst, maar ook voor mensen met onzekere contracten en zzp'ers. CNV-voorzitter Piet Fortuin wijst erop dat de rekening van de crisis door de loondoorbetaling niet op het bordje van de werknemers komt te liggen. Voor hem zijn de maatregelen voor flexwerkers, zoals uitzendkrachten, nog een wel punt van zorg. Dit moet volgens CNV goed worden uitgewerkt.

Volgens VCP-voorzitter Nic van Holstein heeft het kabinet goed naar de oproep van werknemers en werkgevers geluisterd om de banen en economie overeind te houden en de financiële gevolgen van deze crisis zoveel mogelijk te beperken.

Meer uit Financieel

Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

58 minuten geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

1 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

2 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

3 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

4 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

5 uur geleden
Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

10 uur geleden