Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbonden klagen bij Inspectie SZW over kantoorplicht Nouryon

Vakbonden klagen bij Inspectie SZW over kantoorplicht Nouryon

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV, CNV en VMHP hebben een klacht ingediend bij de Inspectie SZW tegen Nouryon. Kantoorpersoneel van het chemiebedrijf zou verplicht drie dagen per week naar kantoor moeten komen. Dit druist in tegen het huidige overheidsadvies over thuiswerk om de coronacrisis te bezweren.

Nouryon, de voormalig chemietak van verfconcern AkzoNobel, zou het personeel eind november in een memo hebben ingelicht over de kantoorplicht. Volgens de klagers gaat het om 475 mensen die hun werkzaamheden ook vanuit huis prima zouden kunnen doen. FNV-bestuurder Monique Daamen wijst onder andere op de gezondheidsrisico's die werknemers lopen als ze naar kantoor moeten.

Ze erkent ook dat de klacht tegen Nouryon als voorbeeld kan dienen voor andere werknemers die van hun werkgever verplicht naar kantoor moeten komen, terwijl ze ook het werk vanuit huis kunnen doen. "Als werkgevers de regels en adviezen aan hun laars lappen, komen we nooit uit de crisis", aldus Daamen.

De Inspectie SZW heeft de klacht in behandeling. Het is bij de bonden niet bekend hoelang dit proces duurt. Nouryon, dat in Nederland negen vestigingen telt, was niet direct beschikbaar voor een reactie.

Meer uit Financieel

Tesla omlaag op Wall Street na bericht over Autopilot-onderzoek

NEW YORK (ANP) - Autobouwer Tesla hoorde woensdag bij de verliezers op Wall Street. Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, meldden drie ingewijden aan persbureau Reuters. In het land zijn honderden ongelukken gebeurd met het rijhulpsysteem Autopilot, waarbij ook mensen om het leven zijn gekomen.

5 minuten geleden
Netflix gaat concurrentie achterna en komt ook met prijsverhoging

NEW YORK (ANP/BELGA) - Netflix verhoogt voor het eerst sinds 2021 de prijzen voor abonnementen in Nederland. Daardoor zijn kijkers van de streamingdienst tot enkele euro's per maand meer kwijt. Eerder gingen de prijzen bij rivalen als Amazon Prime en Disney+ ook al omhoog.

54 minuten geleden
LTO ziet niets in beperking instroom arbeidsmigranten

DEN HAAG (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland ziet niets in een beperking van de instroom van arbeidsmigranten, zoals dinsdag werd bepleit door het hoofd van de Arbeidsinspectie. "Arbeidsmigranten zijn in de land- en tuinbouw een gewaardeerde groep onmisbare werknemers", reageert de belangenbehartiger van boeren en tuinders, die veel gebruikmaken van krachten uit het buitenland.

1 uur geleden
Bloomberg: Pfizer schikt dik 10.000 claims over maagzuurremmer

NEW YORK (ANP) - Farmaceut Pfizer heeft ermee ingestemd om meer dan 10.000 Amerikaanse rechtszaken te schikken over maagzuurremmer Zantac, die kankerverwekkend zou zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

2 uur geleden
Slagerijmedewerkers dreigen weer met acties na wegstemmen loonbod

UTRECHT (ANP) - Werknemers van slagerijen bereiden weer acties voor, nadat leden van vakbond FNV een verbeterd loonbod hadden weggestemd. Dat meldt FNV-bestuurder Ilja Philippen woensdag. Slagerijmedewerkers dreigden vorige week ook al het werk neer te leggen in Brabant, Gelderland en Noord-Holland, maar die staking werd na het loonbod opgeschort.

3 uur geleden
Amsterdamse AEX sluit daags na mijlpaal weer onder 900 punten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de Amsterdamse beurs is een dag na het slechten van de 900 puntengrens weer iets onder de 900 punten gesloten. Beleggers handelden woensdag voorzichtig terwijl ze de resultaten verwerkten van verschillende bedrijven. Supermarktconcern Ahold Delhaize wist de markt met zijn kwartaalbericht wel te bekoren. Het moederbedrijf van Albert Heijn, Delhaize, bol, Etos en Gall & Gall was met een winst van ruim 2 procent koploper onder de hoofdfondsen.

4 uur geleden
Turkse boete voor Meta om uitwisseling gegevens tussen apps

ISTANBUL (ANP/RTR) - Meta Platforms heeft van de mededingingsautoriteit in Turkije boetes gekregen voor een totaalbedrag van zo'n 1,2 miljard lira, omgerekend ruim 34 miljoen euro. Het socialmediaconcern heeft volgens de toezichthouder de Turkse wet overtreden door gebruikersdata van zijn socialmediaplatforms Facebook, Instagram, Whatsapp en Threads uit te wisselen.

4 uur geleden