Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbonden dreigen met staking bij distributiecentra Albert Heijn

Vakbonden dreigen met staking bij distributiecentra Albert Heijn

UTRECHT (ANP) - De vakbonden dreigen met een staking bij de distributiecentra van Albert Heijn. De supermarktketen krijgt nog tot zondag de tijd om op een ultimatum van de bonden te reageren. Als Albert Heijn niet ingaat op hun eisen voor een nieuwe cao, volgen er acties.

Wat de gevolgen zijn van een eventuele staking als Albert Heijn niet snel over de brug komt, laten zich volgens CNV-onderhandelaar Soraya Faez "wel raden". "Dan worden de AH-supermarkten nauwelijks meer bevoorraad en zullen de schappen steeds leger raken."

Vakbond FNV wijst erop dat er begin deze maand al wilde stakingen waren in Pijnacker en Tilburg. Toen legden de mensen op die locaties spontaan tijdelijk het werk neer, zonder dat de bond hier formeel bij betrokken was.

Te weinig

"Wij blijven ons verbazen", zegt FNV-bestuurder Shefania Sewbaks over het cao-overleg voor de distributiecentra. "De directie vindt dat ze met 6 procent extra salaris in april en 2 procent per januari een passende loonsverhoging biedt die recht doet aan de inzet van de distributiecentra-werkers. Wij vinden dit veel te weinig. En dat vinden de mensen zelf ook. Zij zijn bijna allemaal bereid om in actie te komen."

Albert Heijn vindt op zijn beurt dat er een "mooi arbeidsvoorwaardenpakket" ligt. Daarover wil de keten graag met de bonden om tafel. Albert Heijn heeft in Nederland zes distributiecentra. Daar werken volgens de keten ongeveer 6000 mensen, van wie circa de helft op uitzendbasis. Vanuit die distributiecentra worden alle filialen van Albert Heijn in Nederland en Belgiƫ bevoorraad.

Meer uit Financieel

Advocaat: schikking Philips kan ook in Nederland betekenis hebben

AMERSFOORT (ANP) - De schikking van Philips van 1,1 miljard dollar voor Amerikanen die schade zeggen te hebben van apparaten van dit bedrijf tegen apneu, kan ook in Nederland van betekenis worden. Philips ziet immers "dat er iets goed mis is gegaan", zegt de Nederlandse advocaat Mark de Hek van SAP Letseladvocaten. De regeling kan daardoor eventueel in het voordeel werken van de meer dan duizend door De Hek vertegenwoordigde Nederlanders die ook klachten door deze apparatuur melden of bezorgd zijn over de mogelijke gevolgen van het gebruik.

13 minuten geleden
Veel onzekerheid in bloemenbranche over nieuwe inspecties in VK

ZOETERMEER (ANP) - Bij Nederlandse bloemen- en plantenexporteurs is veel onzekerheid over de gevolgen van de fysieke inspecties die vanaf dinsdag worden uitgevoerd bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. Zo is er in de havens onvoldoende capaciteit om de controles uit te voeren en leiden de inspecties tot flink meer kosten, zegt Matthijs Mesken, directeur van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). Hij pleit dan ook voor een nieuwe handelsovereenkomst.

27 minuten geleden
Aandeel Philips koerst af op grootste dagwinst ooit na schikking

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Philips koerst maandag af op de grootste dagwinst ooit van het zorgtechnologiebedrijf. Het aandeel werd bij de opening al een derde meer waard en in de middaghandel liep de koerswinst verder op tot bijna 47 procent. Philips zag daarmee de beurswaarde met miljarden euro's stijgen tot rond de 30 miljard euro.

30 minuten geleden
Flitsbezorger Getir kondigt vertrek uit Nederland aan

AMSTERDAM (ANP) - Flitsbezorger Getir heeft aangekondigd uit Nederland te vertrekken. Ook gaat het bedrijf het weg uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Met het vertrek van Getir zal ook haar merk Gorillas uit Europa verdwijnen.

46 minuten geleden
Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht'

SCHIPHOL (ANP) - Een groep omwonenden en belangenorganisaties bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor tegen de Staat over Schiphol. Aanleiding voor de claim is de uitspraak van de rechtbank in Den Haag vorige maand. Volgens de rechter heeft de Staat lange tijd inbreuk gemaakt op de mensenrechten van omwonenden door niet genoeg rekening te houden met hun gezondheid.

1 uur geleden
Arbeidsinspectie: boetes illegaal werken schrikken niet genoeg af

DEN HAAG (ANP) - De boetes die werkgevers krijgen als ze werknemers uit het buitenland illegaal laten werken, zijn niet meer afschrikwekkend genoeg. Dit meldt de Arbeidsinspectie na onderzoek onder 24 bedrijven die de wet hebben overtreden. Vaak zijn de financiƫle voordelen volgens de inspectie zo groot dat een boete minder kost dan het betalen van cao-lonen en werkgeverslasten.

1 uur geleden
Noodlijdend IT-bedrijf Atos wil meer geld voor reddingsplan

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft meer geld nodig voor zijn reddingsplan. Het bedrijf, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, heeft nu 1,7 miljard euro nodig om zijn activiteiten te kunnen voortzetten. Eerder ging het nog uit van 1,2 miljard euro.

2 uur geleden