Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbonden cabinepersoneel bereiken akkoord met Transavia

Vakbonden cabinepersoneel bereiken akkoord met Transavia

SCHIPHOL (ANP) - De vakbonden voor cabinepersoneel hebben een principeakkoord bereikt met luchtvaartmaatschappij Transavia over een cao en een sociaal plan. Dat meldt vakbond VNC. Voordat de leden van die bond en collega-vakbond FNV zich uit kunnen spreken over het akkoord moeten de afspraken eerst verder worden uitgewerkt.

De luchtvaartsector heeft het zwaar vanwege de coronacrisis. Er is veel minder vraag naar vliegtickets en vluchten die wel vertrekken, zitten lang niet altijd vol. Bij de afspraken voor een nieuwe cao werden dan ook vooral maatregelen afgesproken die de arbeidsvoorwaarden van het personeel inperken. De cao heeft een looptijd tot en met eind maart 2022.

Verder werden afspraken gemaakt voor een sociaal plan nu Transavia zeer waarschijnlijk personeel zal moeten ontslaan de komende tijd. Daarin is onder meer een terugkeergarantie van 5 jaar opgenomen voor personeel dat door de reorganisatie moet vertrekken. Daarbij wordt gegarandeerd dat die medewerkers hun senioriteit en oude loon weer krijgen. Ook moet ontslagen personeel begeleiding krijgen naar ander werk.

Transavia is een dochteronderneming van KLM. Die luchtvaartmaatschappij maakte ook al voorlopige afspraken over het versoberen van de arbeidsvoorwaarden en over een sociaal plan. Dat moest eind september gebeuren vanwege afspraken met de overheid over staatssteun in de vorm van leningen en garantstellingen.

Meer uit Financieel

Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

22 minuten geleden
Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

52 minuten geleden
Achmea wil uitstoot verzekerde auto's verlagen

ZEIST (ANP) - Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

2 uur geleden
Gemeenten kunnen WOZ-bezwaren niet op tijd afhandelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten slagen er dit jaar niet in alle WOZ-bezwaren op tijd af te handelen. De bezwaren moeten eind deze maand zijn beoordeeld, maar in waarschijnlijk een vijfde van de gevallen gaat dat niet lukken.

2 uur geleden
Krant: Apple en Paramount praten over bundelen streamingdiensten

CUPERTINO (ANP) - Apple en Paramount hebben gesprekken over het bundelen van hun streamingdiensten, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Door samen te werken zouden de bedrijven hun diensten goedkoper en aantrekkelijker kunnen maken.

2 uur geleden
Maximumprijs warmtenet gaat hard omlaag dankzij goedkoper gas

DEN HAAG (ANP) - De maximale prijs die energieleveranciers mogen vragen aan klanten van warmtenetten gaat hard omlaag. De prijs voor 'stadsverwarming', die toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) reguleert, is gekoppeld aan de gasprijzen en die zijn nu een stuk lager dan een jaar geleden. Het maximumtarief bedraagt daarom iets meer dan de helft van dat van vorig jaar.

3 uur geleden
Fletcher neemt hotel-restaurant Oud London over

ZEIST (ANP) - Fletcher, de grootste hotelketen van Nederland, neemt het historische hotel-restaurant Oud London in Zeist over. Ook gaat de keten de exploitatie van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist overnemen.

3 uur geleden