Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vakbonden blij met vergroeningsplannen Tata Steel

Vakbonden blij met vergroeningsplannen Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - Vakbonden FNV en CNV zijn blij met de vergroeningsplannen die staalfabrikant Tata Steel vrijdag heeft bekendgemaakt voor zijn fabriek in IJmuiden. Zo zegt FNV-bestuurder Cihan Lacin dat een "concrete stap" is gezet in het verduurzamingsplan Groen Staal en dat het nu tijd is voor versnelling bij de uitvoering daarvan.

Lacin stelt dat het plan Groen Staal drie jaar geleden tot stand is gekomen vanuit de werknemers georganiseerd binnen FNV "omdat zonder een ambitieus, solide en haalbaar verduurzamingsplan er op termijn geen plek meer is voor het staalbedrijf, waar zo'n 10.000 werknemers werkzaam zijn". Dat plan moet nu volgens hem zo snel mogelijk definitief worden gemaakt "door de eerste groene schep voor de nieuwe groene fabrieken de grond in te duwen".

CNV-bestuurder Marten Jukema zegt de plannen toe te juichen. "Het bedrijf moet veranderen en verduurzamen. Zowel personeel als omwonenden hebben daar het grootste belang bij. Het bedrijf heeft daar absoluut steun van de overheid bij nodig. En daar moet zo snel als mogelijk is duidelijkheid over komen. Hopelijk leidt dit plan tot een versterkt Tata Steel. Het bedrijf is zeer belangrijk voor de werkgelegenheid. Zowel voor Nederland in het algemeen maar voor de IJmond in het bijzonder."

Meer uit Financieel

Hoogeveen krijgt eerste nieuwbouw met verwarming op waterstof

HOOGEVEEN (ANP) - Netbeheerder RENDO mag waterstof gebruiken om nieuwbouwwoningen in Hoogeveen (Drenthe) te verwarmen, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om een proef van minimaal vijftien jaar en het is volgens de toezichthouder de eerste keer dat waterstof in de nieuwbouw wordt gebruikt.

5 minuten geleden
Britse toezichthouder onderzoekt OnlyFans om leeftijdsverificatie

LONDEN (ANP) - De Britse mediatoezichthouder Ofcom is een onderzoek gestart naar het erotische onlineplatform OnlyFans. De waakhond vraagt zich af of OnlyFans genoeg doet om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot pornografisch materiaal op het platform.

27 minuten geleden
Verkoop warmtepompen in de woningbouw stagneert

NAARDEN (ANP) - De verkoop van warmtepompen stagneert. Relatief lage gasprijzen, politieke onzekerheid en zorgen over het volle stroomnet belemmeren de groei die voor de energietransitie nodig is, stelt de Vereniging Warmtepompen.

52 minuten geleden
Shell meldt stopzetten activiteiten op Chinese energiemarkt

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Shell heeft de energiemarkt in China verlaten, meldt het olie- en gasconcern in een verklaring. Eind 2023 heeft het bedrijf zijn activiteiten, zoals het opwekken van en de handel in energie, stopgezet. "We investeren selectief in energie en richten ons op het leveren van waarde uit onze energieportfolio, waarvoor we moeilijke keuzes moeten maken", laat Shell weten.

1 uur geleden
Koud voorjaar zit bierverkoop in de weg

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder bier gedronken dan een jaar terug. Volgens branchevereniging Nederlandse Brouwers komt dat onder meer door het relatief koude voorjaar. Ook wijt de sector de afname aan de toegenomen accijns op bier.

1 uur geleden
Kort antiplasticprotest bij aandeelhoudersvergadering Unilever

LONDEN (ANP) - De aandeelhoudersvergadering van Unilever is begonnen met een kort protest tegen plastic. "Stop met plastic, of wij stoppen met Dove", scandeerde een klein groepje activisten toen voorzitter Ian Meakins het woord wilde nemen. De vrouwen verlieten even later de zaal.

1 uur geleden
Doel voor groene stroom uit Klimaatakkoord komt in zicht

DEN HAAG (ANP) - De duurzame stroomproductie in Nederland blijft fors stijgen. Als iedere maand zo veel duurzame stroom werd opgewekt als in april, dan zou Nederland volgens een maandelijkse rapportage nu al een belangrijk doel uit het Klimaatakkoord hebben behaald.

2 uur geleden